Gregorian Bivolaru, achitat pentru unele infracțiuni din dosarul de trafic de persoane din 2007

Ultima actualizare:

    Gregorian Bivolaru a fost achitat în dosarul MISA, aflat pe rol încă din anul 2007Foto: Arhiva Click!
Gregorian Bivolaru a fost achitat în dosarul MISA, aflat pe rol încă din anul 2007Foto: Arhiva Click!

Gregorian Bivolarul a fost achitat, vineri (17 ianuarie), de Tribunalul Cluj, în dosarul de trafic de persoane din 2007, pentru două dintre infraciunile de care a fost acuzat: constituire a unei organizații cu caracter fascist, rasist ori xenofob și trecerea ilegală a frontierei unui stat străin.

A fost ridicat sechestrul instituit pe mai multe bunui ale liderului Misa. Decizia instanței poate fi atacată cu apel. Tribunalul Cluj a constatat că legea penală mai favorabilă aplicabilă situației juridice a 20 dintre inculpați, între care și Gregorian Bivolaru, este legea penală veche, potrivit adevarul.ro. Instanța l-a achitat pe Gregorian Bivolaru pentru constituire a unei organizații cu caracter fascist, rasist ori xenofob, dar și de trecerea ilegală a frontierei unui stat străin.Acest dosar de trafic de persoane datează din 2007.

Decizia poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare

Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului B.G. pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, prev. de art.12 alin.1 şi alin.2 lit.a coroborat cu art.2 pct.2 lit.b din Legea nr.678/2001 modificată, cu aplicarea art.41 alin.2 V.C.pen., de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, prev. de art.323 alin.1 V.C.pen., de instigare la discriminare, prev. de art.317 V.C.pen., de promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, prev. de art.5 teza a II-a din O.U.G. nr.31/2002, de trecerea ilegală a frontierei de stat a României, prev. de art.70 alin.1 din O.U.G. nr.105/2001, modificată prin Legea nr.39/2003 şi de instigare la infracţiunea de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, prev. de art.25 V.C.pen. rap. la art.321 alin.1 V.C.pen., cu aplicarea art.41 alin.2 V.C.pen., ca urmare a intervenirii prescripţiei speciale a răspunderii penale", se arată în decizia Tribunalului Cluj, publicată pe portalul instanţelor.Tribunalul Cluj a respins cererea formulată de reprezentantul Ministerului Public, privind luarea măsurii de siguranță a confiscării speciale cu privire la mai multe bunuri mobile și imobile aparținând inculpaților. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net