Gravidă plimbată degeaba la patru spitale în 24 de ore

gr8-atu-1-bianca-cimpoi-4col.jpg

† Bianca Cimpoi n-a putut fi salvată de medici
Citeste tot despre: 

Visa la clipele când va auzi primul scâncet al nou-născutului! Tânăra însărcinată a avut însă un destin cumplit. Gravida în vârstă de 27 de ani s-a stins din cauza unei infecţii, după ce a fost plimbată prin patru spitale. Suferinţa femeii a început cu febră şi dureri de cap.

A închis ochii la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi, după ce mai trecuse prin trei spitale pentru un diagnostic. Bianca Cimpoi (27 de ani), din Roman, gravidă în cinci luni, aflată la prima sarcină, fusese diagnosticată din copilărie cu distrofie musculară. Tânăra s-a prăpădit după o suferinţă de aproape o săptămână. Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi era a patra unitate medicală la care ajunsese într-un interval de 24 de ore. 

Filmul dramei a început vineri, 5 ianuarie, când tânăra s-a prezentat la un medic specialist în Roman, cu febră şi dureri de cap, şi a fost îndrumată la domiciliu cu tratament.

Luni, 8 ianuarie, gravida a fost internată la Spitalul Municipal Roman, din cauza simptomelor accentuate. Marţi, 9 ianuarie, la ora 16.30, medicii de la Spitalul Municipal Roman au făcut solicitare de transfer către o unitate medicală din Iaşi.

Ajunsă la Maternitatea “Elena Doamna” din Iaşi, pacienta a fost evaluată, iar medicul de gardă a solicitat transferul la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, pentru investigaţii suplimentare. Bianca a ajuns acolo în jurul orei 19.00 şi i-a fost făcută o investigaţie cu un computer tomograf.

În urma examenului, medicii au suspectat faptul că pacienta suferă de meningoencefalită, cerând transferul acesteia la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi.

Tânăra a fost adusă în a patra unitate medicală la ora 20.25, scrie adevarul.ro.
„Când a ajuns la triaj, pacienta a intrat în stop cardio-respirator. Aparţinătorii – soţul, mama, sora şi doi unchi – erau pe hol, iar noi, o echipă complexă cu două echipaje de la ambulanţă, colegii din ATI, am început resuscitarea”, a explicat doctorul Mihnea Hurmuzache, director medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

“S-au efectuat manevre timp de o oră, fără succes. Decesul pacientei a fost înregistrat la 21.20. Din punctul meu de vedere, pacienta a ajuns la Iaşi prea târziu. Ea putea muri în orice alt spital din Iaşi prin care a trecut până să ajungă aici. Cred că trebuia transferată măcar ieri dimineaţă, dacă nu chiar cu 24 de ore înainte de solicitarea de transfer către Maternitatea Elena Doamna”, a adăugat doctorul. 

Potrivit medicilor, tânăra şi-a pierdut viaţa în urma unui sepsis sever, determinat de o infecţie urinară.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1