Misiunea ministrului Oprea, să ajungă cât mai repede la restaurant?

main-2.jpg

coloana
"Coloana oficială", în faţa unui restaurant din Bucureşti
Google Street View

Coloane oficiale găseşti în foarte multe locuri, chiar dacă “misiunea” poliţiştilor e foarte clar reglementată prin lege. De exemplu, în faţa restaurantului pe care toată lumea îl ştie ca fiind al Ministerului de Interne.

O coloană oficială însoţită de poliţişti de la Brigada de Poliţie Rutieră a fost surprinsă, anul trecut, chiar şi de echipa Google Street View, în faţa restaurantului Ministerului de Interne, Excelsior, situat pe strada Ştirbei Vodă, scrie adevărul.ro. Greu de crezut că poliţiştii îl însoţeau pe vreunul dintre demnitarii care, potrivit legii, au dreptul la escortă, mai exact pe preşedintele României, pe premier sau pe cei doi şefi ai Camerelor din Parlament.

Imagini din iulie 2014 surprind momentul în care poliţiştii de la Rutieră aşteptau în faţa Clubului Excelsior sau, cu alte cuvinte, Restaurantului Ministerului de Interne, de pe strada Ştirbei Vodă, informează adevarul.ro.

5-act-politie-2-627x0-carciuna.jpg

Restaurantul Excelsior e al Ministerului de Interne
Foto: Google Street View

În fotografii se observă un autoturism Volks­wagen Passat al Poliţiei Rutiere, precum şi trei motociclete BMW, folosite ca deschizătoare de drumuri în coloanele oficiale. Poliţiştii aşteptau răbdători pe trotuar ca demnitarul să-şi termine “vizita” oficială la cârciuma poliţiştilor. Potrivit legislaţiei, de coloane oficiale pot beneficia doar preşedintele României, preşedinţii Senatului şi al Camerei Deputaţilor şi primul-ministru. În situaţii deosebite, care impun deplasarea în regim de urgenţă, pot beneficia de însoţirea cu echipaje ale Poliţiei Rutiere şi miniştrii din Guvern sau omologi din străinătate aflaţi în vizită oficială în România, precum şi şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti, cu ocazia depunerii scrisorilor de acreditare.

Loading...

Citește și

 • bogdan gigina

  Moartea bruscă a tânărului poliţist de la Brigada Rutieră i-a cutremurat pe mulţi şi a lăsat în urmă nenumărate semne de întrebare. În seara fatidică de marţi, 20 octombrie, reporterul Click! s-a intersectat din întâmplare cu maşinile din coloana oficială care-l însoţea pe Gabriel Oprea.

 • gabriel oprea

  Un întreg val de critici a apărut pe reţelele de socializare la adresa ministrului de Interne, Gabriel Oprea, după ce poliţistul aflat în faţa "coloanei oficiale", Bogdan Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră şi-a pierdut viaţa în misiune.

 • inmormantare bogdan gigina

  Vineri, 23 octombrie, are loc înmormântarea polițistului de la Brigada Rutieră, Bogdan Gigină, care a decedat la numai 28 de ani în urma unui accident tragic. Agentul se afla în misiune atunci când a căzut cu motocicleta într-o groapă din asfalt.

 • victor ponta conferinta presa mediafax

  În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc vineri (23 octombrie), în aceeași zi în care polițistul Bogdan Gigină (28 de ani), de la Brigada Rutieră, a fost înmormântat, Victor Ponta (43 de ani) s-a făcut de râs în fața jurnaliștilor. Premierul a refuzat să răspundă oricărei întrebări legate de motociclistul care a murit din cauza că a căzut într-o groapă atunci când deschidea drumul coloanei oficiale în care se afla ministrul de Interne Gabriel Oprea.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1