Ginerele lui Vasile Blaga, suspectat de evaziune fiscală

Ultima actualizare:

    Andrei Rudeanu s-a căsătorit cu fiica lui Vasile Blaga în iunie 2008
Andrei Rudeanu s-a căsătorit cu fiica lui Vasile Blaga în iunie 2008

Andrei Rudeanu, ginerele vicepreședintelui PNL Vasile Blaga, este verificat de polițiști după ce a fost suspectat de evaziune fiscală. Oamenii legii fac joi percheziții la cinci firme de pază, printre care și la cea deținută de Rudeanu, luate în colimator pentru că ar fi realizat achiziții fictive de servicii.

Anchetatorii vorbesc de un prejudiciu creat de bugetului de stat în valoare de 600.000 de euro. Cele cinci societăți de protecție și pază, printre care și cea deținută de ginerele lui Vasile Blaga (Axis Security), sunt suspectate de evaziune fiscală, prin înregistrarea unor achiziții fictive de servicii. „Din investigații a reieșit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracțional, format din mai multe societăți comerciale, prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române, remis redacției.

Andrei Rudeanu va fi audiat în legătură cu aceste acuzații, pe numele său fiind eliberat un mandat de aducere. Ancheta e coordonată de procurorii Parchetului Curții de Apel București.

De-a lungul timpului, firma lui Rudeanu a beneficiat de contracte bănoase semnate cu instituții publice, cele mai multe dintre ele fiind încheiate cu Compania Națională de Drumuri, pentru servicii de pază și securitate pe șoselele și autostrăzile patriei. În 2012, firma a câștigat și contractul de pază a unităților miniere din Valea Jiului, iar presa a relatat că societatea a fost sancţionată de mai multe ori de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, pentru că nu şi-a respectat obligaţiile faţă de angajaţii care se ocupă cu paza unităţilor miniere, scrie Mediafax.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net