Ginerele lui Vasile Blaga, arestat preventiv într-un dosar de evaziune fiscală

vasile-blaga1.jpg

Vasile Blaga DNA, dosar ANRP, restituiri ilegale, martor dosar coruptie
Foto Click!

Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă a lui Andrei Rudeanu, ginerele copreşedintelui PNL Vasile Blaga, în dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 600.000 de euro.

Instanţa a admis astfel cererea procurorilor Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, care joi l-au reţinut pe Andrei Ionuţ Rudeanu. Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va decide definitiv dacă Andrei Rudeanu rămâne în arest sau va fi cercetat în arest la domiciliu ori sub control judiciar.

Poliţiştii au făcut, joi, percheziţii în Bucureşti şi Hunedoara, în dosarul în care sunt vizate cinci firme de pază, printre care şi cea a lui Andrei Rudeanu, care ar fi fost implicate în comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală, prin înregistrarea în contabilitate de achiziţii fictive de servicii.

"Din investigaţii a reieşit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracţional, format din mai multe societăţi comerciale, prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive", se arăta într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

andrei_rudeanu_1.jpg

andrei rudeanu
Andrei Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, este acuzat de evaziune fiscală
Foto: arhiva personală

Andrei Rudeanu şi alte persoane au fost audiaţi la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, la finalul percheziţiilor, însă numai ginerele lui Blaga a fost reţinut.

Surse judiciare au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că numele copreşedintelui PNL Vasile Blaga apare în dosarul de evaziune fiscală în care este urmărit penal ginerele acestuia, Andrei Rudeanu, respectiv într-o declaraţie făcută în calitate de martor de către şeful firmei de pază Nei Guard, Mihai Neicu, cercetat şi el pentru acelaşi gen de fapte.

Loading...
 
 

Citește și

  • andrei rudeanu, ginere vasile blaga, evaziune fiscala, firma paza

    Andrei Rudeanu, ginerele vicepreședintelui PNL Vasile Blaga, este verificat de polițiști după ce a fost suspectat de evaziune fiscală. Oamenii legii fac joi percheziții la cinci firme de pază, printre care și la cea deținută de Rudeanu, luate în colimator pentru că ar fi realizat achiziții fictive de servicii.

  • andrei rudeanu

    Andrei Rudeanu, ginerele liderului PNL Vasile Blaga, a fost reţinut joi seară (21 mai) de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti. Este acuzat de evziune fiscală.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1