Gigi Becali a făcut circ la consultările despre amnistie și grațiere: „Ieșiți, bă, afară!”

gigi becali

gigi becali
Patronul FCSB-ului a pus tunurile pe jucătorii lui după evoluţia de la Mediaş şi se teme de jocul din Liga Europa
foto: Click!

Finanţatorul echipei FC Steaua, George Becali, a anunţat că va propune, la consultarea pe ordonanţele pe justiţie de la Ministerul Justiţiei, ca graţierea să se facă doar pentru condamnările "uşoare", de 3-4 ani.

"Îmi pare rău să vă spun şi mă iertaţi, proiectul ăsta pe care dumneavoastră l-aţi făcut eu îl numesc un proiect şmecheresc. Dau un exemplu: Vişinescu. A luat 20 de ani. Cu proiectul ăsta, peste trei ani este acasă. Că aşa e proiectul ăsta. 20 de ani, jumătate de pedepasă, o treime că are peste 60 de ani şi peste trei ani este acasă. Aşa este. O să vedeţi. Proiectul ăsta graţiază numai faptele de abuz în serviciu. Nimic, evaziunea. Credea, că şi evaziunea. Şi accidentele rutiere. Aşa este proiectul. De aceea l-am numit şmecheresc. Eu am propus de la cinci ani. Am modificat de dimineaţă că mi-a fost jenă de oamenii din stradă, am zis între 3 şi 4 ani. Proiectul trebuie să se mea. Am fost acolo, ştiu ce este, ştiu ce se întâmplă. Cea mai mare problemă a puşcăriei româneşti este ANP-ul. Comandanţii ANP care au mentalitate criminală", a declarat Gigi Becali, în timpul dezbaterii.

Omul de afaceri a mai spus că infracţiunile de şantaj sau înşelăciune ar trebui de asemenea graţiate şi că, dacă "tot se face o lege a graţierii, nu să iasă o mie de oameni, să iaşi şase-şapte mii".

George Becali a mai adăugat că, după părerea sa, directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Marius Vulpe, va fi dat afară "cât de curând, pentru că se crede stăpân", informează Mediafax. 

Becali a făcut circ după intervenție, părăsind imediat sala, urlând apoi spre ziariști: "Ieșiți, bă, afară! Hai toată lumea afară, după mine, la declarații".

 

 

loading...
Loading...