Ghidului agresat de teribilişti în Delta Dunării i-au fost scoase cioburi din ochi

Ultima actualizare:

    Aşa arată Daniel  Petrescu, după  întâlnirea  cu huliganii
Aşa arată Daniel Petrescu, după întâlnirea cu huliganii

Ce ticăloşie! Daniel Petrescu, ghidul din Delta Dunării care a suferit o agresiune gravă, vineri, din partea unor turişti aflaţi pe o şalupă puternică, îşi va scoate azi certificat medico-legal. În weekend, tulceanul a fost supus unor intervenţii medicale în urma cărora i-au fost extrase cioburi de sticlă din globul ocular.

Episod terifiant pe canalele Deltei! Tulceanul Daniel Petrescu (44 ani) a fost lovit în ochi de un pahar din sticlă, aruncat de doi bărbaţi din Argeş, care se plimbau cu viteză la bordul unei şalupe puternice, făcând valuri periculoase. Paharul i s-a spart în faţă, iar ghidul s-a umplut de sânge, spre spaima ornitologilor germani care-l însoţeau în barcă. Poliţia a deschis dosar penal pentru lovire, deşi fapta putea avea urmări mortale. 

„Le-am făcut semn să încetinească, altfel ne răstoarnă cu barca. Ne-au înjurat şi au început să facă rondouri cu şalupa prin jurul nostru. Am scos telefonul ca să-i filmez“, povesteşte Petrescu. Cei doi bărbaţi circulau cu o şalupă având numărul de identificare 02327 SN, înmatriculată la Căpitănia Snagov. „Erau aşa beţi că puteau intra cu şalupa în mal“, relatează ghidul. 

La trecerea în forţă pe lângă ei, al doilea bărbat, pasager în spatele şalupei, a aruncat un pahar din sticlă direct spre Petrescu. Acesta a fost lovit puternic în ochi, paharul s-a făcut ţăndări, iar cioburile i-au rămas înfipte în faţă. „A fost înfricoşător. Din senin au început să strige la noi, deşi noi mergeam paşnic. Apoi au întors barca şi au aruncat paharul. O experienţă negativă din România“, s-au crucit nemţii. 

Scandalul s-a produs pe Canalul Eracle, scrie adevarul.ro. Cei doi bărbaţi din Argeş au fost găsiţi  în Crişan, unde acostaseră la o pensiune. Ei le-au spus poliţiştilor că ghidul i-a ameninţat şi că i-a provocat, speriindu-le copiii. Agresorul este argeşean şi are 43 ani. 

Deşi ar trebui să aibă un set de reguli pe care să le respecte la intrarea în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, turiştii români continuă să se comporte ca pe şosele, unde fac prăpăd. „Ne facem de râs la fiecare serie de turişti. Ei vin să vadă turism ecologic, noi le povestim cât de frumoasă este Delta Dunării şi ei văd peşti morţi, păsări decapitate, pelicani sfâşiaţi, ape murdare, vegetaţie tot mai rară“, atrage atenţia Daniel Petrescu. 

«Să nu te desparţi niciodată de bun-simţ»

Ionuţ Călin (34 de ani), unul dintre cei mai apreciaţi ghizi de turism din Delta Dunării, ornitolog şi vorbitor de engleză, franceză şi spaniolă, a întâlnit adesea teribilişti care puneau în pericol siguranţa turiştilor. “Există o regulă, mai ales pe canale înguste: la întâlnirea între două bărci, fiecare trebuie să încetinească, pentru evitarea incidentelor”, explică tânărul din Crişan. “Ar fi bine ca turiştii şi, deopotrivă, oamenii Deltei să respecte natura. Să nu arunci gunoi în apă sau pe maluri, să navighezi încet în habitatul păsărilor, să nu distrugi vegetaţia, să nu braconezi. Pe scurt, să ai grijă de biodiversitate şi să nu te desparţi niciodată de bun-simţ. Delta Dunării e o minune şi ar fi bine să rămână aşa, ca să se bucure şi nepoţii noştri de ea”, încheie Ionuţ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Halep jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net