Gheorghe Mărmureanu: ''M-a trezit din somn, deci a fost un cutremur puternic''

Ultima actualizare:

    Gheorghe Mărmureanu
Gheorghe Mărmureanu

Cutremurul produs marți noapte a băgat în sperieți mulți români. Gheorghe Mărmureanu, director onorific al INFP, a intrat în direct prin telefon, la Digi 24, la o oră de la producerea seismului. A ținut să precizeze că aceste cutremure cu magnitudine în jur 5 grade pe scara Richter intră într-o zonă de normalitate pentru Vrancea.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,4 grade pe scara Richter s-a produs marți noapte, la ora 01:20, fiind resimțit destul de puternic la București și în mai multe orașe din țară, inclusiv în Republica Moldova. Seismul nu a avut replici, după cum a precizat directorul tehnic al INFP, Constantin Ionescu, pentru Digi24.

Gheorghe Mărmureanu a mărturisit că se afla la Predeal, într-un hotel de zece etaje, în momentul producerii cutremurului. Acesta a relatat că seismul a fost destul de puternic. 

''E pentru prima dată când un cutremur m-a trezit din somn. Deci a fost un cutremur puternic. Constat că prognoza de lungă durată este respectată. Vrancea e Vrancea, e o zonă seismică de mare adâncime și se manifestă astfel. Dacă cutremurul ar fi fost la Sibiu sau Făgăraş, efectele ar fi fost importante. Cutremurele vrâncene sunt cu efecte mai mici pentru că energia se dispersează pe o suprafaţă mult mai mare'', a explicat Mărmureanu, la Digi24.

Cel mai puternic cutremur de anul acesta se produsese în urmă cu aproape patru luni, la 24 septembrie, la ora 2:11. Cutremurul a avut magnitudinea revizuită la 5,3 și, la fel ca cel din noaptea de marți spre miercuri, s-a resimțit destul de puternic în mare parte din țară, inclusiv în București. Seismul din 24 septembrie, cu epicentrul tot în Vrancea, a fost resimțit și în Bulgaria și Republica Moldova. Adâncimea la care s-a produs a fost mai mică de 100 de kilometri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net