Gheorghe Dincă și complicele lui aveau discernământ când au comis faptele. Ce spune raportul psihiatric al criminalului

Ultima actualizare:

    Gheorghe Dincă așteaptă să fie trimis în judecată pentru a-și afla sentințafoto: INQUAM Photos
Gheorghe Dincă așteaptă să fie trimis în judecată pentru a-și afla sentințafoto: INQUAM Photos

Carmen Obîrșanu, avocatul familiei Melencu, susține că a văzut expertiza psihiatrică a lui Gheorghe Dincă și a lui Ștefan Risipițeanu, complicele lui, și că specialiștii au constatat că ambii aveau discernământ când au comis faptele.

„Am văzut raportul psihiatric. Rezultă că și Dincă, și Fane, ambele persoane sunt apte psihic să realizeze consecințele faptelor lor. Nu vor putea să scape pe baza faptului că n-au realizat ce au făcut”, a spus Carmen Obîrșanu pentru Libertatea.

„Vorbind cu Dincă, am realizat că e o persoană foarte volubilă. Încearcă să se impună. Nu sunt psiholog, dar lucrez de 40 de ani cu oameni și știu. Realizează ce se întâmplă. Ar vrea să spună adevărul, dar nu este lăsat să spună. Nu că ar vrea să se dezvinovățească. Are și el partea lui de vină. Rețeaua vinovaților e mult mai mare!”, a mai spus avocatul familiei Melencu.

Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă, a declarat că acesta așteaptă să fie judecat și să primească sentința. „Nu am fost informat că Dincă va fi trimis în judecată, nici nu era o obligativitate. Nu mă surprinde. Era obligatorie trimiterea lui în judecată, nu putea fi pus în libertate. Nu am luat în calcul această variantă nici eu, nici clientul. Foarte probabil va fi menținută starea de arest preventiv. Dacă ne raportăm și la atitudinea inculpatului, care este de acord să fie ținut în arest preventiv”, a declarat Lascoschi.

„Raportul expertizei psihiatrice nu l-am văzut. Știu că e gata. Am fost concentrat pe alte aspecte, care au necesitat mult timp. Ultima oară am vorbit cu Dincă înainte de sărbători, înainte de Crăciun. Așteaptă să fie trimis în judecată, să știe ce pedeapsă va primi.

Nu mi-a spus nimic despre probleme în închisoare. El a studiat dosarul împreună cu mine. N-avea cum să vadă el ce n-am văzut eu. (..) Nu i s-au adus acuzații noi. Doar profanarea de cadavre a fost inclusă mai târziu, deși nu era o surpriză sub raport legal”, a mai precizat avocatul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net