Gheorge Dincă vrea certificat medico legal pentru că a fost bătut de polițiști. Ancheta în cazul Caracal este blocată

Ultima actualizare:

    Gheorghe Dincă spune că rănile făcute de polițiști îl împiedică să vorbească
Gheorghe Dincă spune că rănile făcute de polițiști îl împiedică să vorbească

Presupusul criminal Gheorghe Dincă, acuzat de uciderea celor două adolescente în Caracal, a început să-și schimbe declarațiile, se plânge că a fost bătut la audieri și și-a scos certificat medical. Între timp, apar din ce în ce mai multe date despre haosul din Poliția Română

-Așteptată miercuri, audierea și examenul medical al suspectului de crime în serie, Gheorghe Dincă, a fost amânată pentru joi. Autoritățile urmau să îl supună inclusiv la un test poligraf. Şeful DIICOT, Felix Bănilă, instituția care a preluat ancheta, a declarat conform news.ro, că Dincă şi-a dat consimţământul să fie supus detectorului de minciuni. Lovitură de teatru însă: Dincă a anunțat că are dureri foarte mari intercostale, nu poate respira și nu poate sta în picioare. Prin urmare, probabil sfătuit de avocat a declarat că nu mai spune nimic până nu va fi consultat. A fost dus la Institutul Medico Legal unde a cerut un certificat medico-legal. În huiduielile celor care se aflau în curtea IML, Gheorghe Dincă a intrat în clădire mai mult târât de mascați. A ieșit după aproximativ 90 de minute fără certificatul medical pe care îl ceruse. Medicii de aici au spus că are leziuni dar nu atât de grave pe cât pretinde. A obținut însă amânarea audierilor, expertizei psihiatrice și testării poligraf pentru vineri. Suspectul a fost dus din nou la Spitalul Penitenciar Jilava unde va fi ținut până săptămâna viitoare. El este”găzduit”într-o rezervă de patru paturi.

Dezvăluiri din raportul MAI

-Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a încercat să îl scuze pe dispecerul de la Poliția Olt, care a preluat de la STS apelul Alexandrei Măceșanu.”Acesta era singur, într-o tură de 24 de ore. În momentul în care Alexandra a sunat la 112, dispecerul Poliţiei avea încă două apeluri în aşteptare, unul dintre ele cu violenţă domestică ce putea degenera către crimă”, a Fifor. În plus, ministrul a anunţat că, până în 8 august, sistemul 112 va fi reorganizat. Se va încerca reunirea într-un singur spațiu a tuturor dispecerilor structurilor MAI, SMURD și Ambulanță. Rămâne de văzut cum se va aplica decizia, atâta timp cât, promisă de opt ani, măsura nu a reușit să fie aplicată nici măcar în Capitală.

”Începem la Bucureşti cu această integrare, vom avea pe acelaşi loc 112, Ambulanţă, SMURD, pompieri şi Poliţia. De ce nu s-a reuşit această integrare până în momentul de faţă nu vreau să comentez. Cert este că prin ordinul meu lucrurile acesta se vor petrecere până în data de 8 august, adică va veni şi Poliţia alături de structurile de care vă vorbeam pentru a elimina orice fel de întârziere, pentru a elimina orice fel de reacţie întârziată”, a declarat potrivit news.ro, Mihai Fifor. În București, Primăria Capitalei a realizat un sediu special pentru Dispeceratul 112 al orașului, dar nici acum structurile componente nu sunt toate în dispozitiv.

-Între timp apar noi dezvăluiri din raportul Ministerului de Interne despre haosul din această instituție. Ministrul interimar de Interne Mihai Fifor, a confirmat joi, informaţia furnizată de dgi24.ro, potrivit căreia, unul dintre inspectorii șefi adjuncți ai Poliției Olt, aflat la comandă în acea seară, nu a știut unde să sune pentru a cere sprijinul jandarmilor. În loc să sune la Inspectoratul de Jandarmi Olt, cu care trebuia să aibă proceduri de colaborare, a sunat în județul vecin, Craiova, unde era șef un prieten. Acesta și-a declinat competența și potrivit raportului inspectorilor MAI, i-a dat, scenă de ”râsu-plânsu”un pont.”Vezi că Inspectoratul de Jandarmi Olt are o subunitate chiar în Caracal”. Acuzați de refuz de intervenție, mai marii jandarmilor au explicat că nu au nici o vină că acest șef de poliție nu știa procedurile.”Am înţeles că s-a sunat, în virtutea unei relaţii de prietenie, către cei de la Craiova şi omul acela a spus: «Omule, nu mă mai suna pe mine, că eu nu mai lucrez unde ştiai tu că lucrez, sună la colegii de la Olt», cum e firesc dacă ai nevoie de sprijinul jandarmilor. S-a clarificat chestiunea aceasta, s-a sunat la jandarmi la Olt şi a fost sprijin cu jandarmi(…)Nu este o abordare profesionistă. Adică nu poţi să stai să cauţi în agenda telefonului să vezi: «Îl sun eu pe cutare şi-mi trimite şi mie zece jandarmi»”, a recunoscut ministrul de Interne.

Procuror suspendat în Cazul Caracal

-La șapte zile de la izbucnirea scandalului, Parchetul General a demarat un control la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, urmărind respectarea dispoziţiilor privind primirea, înregistrarea, repartizarea şi continuitatea dosarelor penale. Potrivit unui comunicat remis news.ro, vor fi verificate cauzele aflate în lucru la procuror şi la organele de cercetare penală, având ca obiect infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal şi viol, precum şi a cauzelor având acest obiect soluţionate în perioada 01.01.2018 – 31.07.2019. De asemenea, vor fi verificate cauzele mai vechi de 1 an de la prima sesizare şi încă aflate în lucru.

-La sediul Consiliului Suprem al Magistraturii s-a prezentat joi procurorul Ovidiu Popescu de la Parchetul Judecătoriei Caracal, cel care era de serviciu în noaptea de 25 spre 26 iulie și a refuzat să elibereze mandat de percheziție până în ora 6.00. Acesta a fost audiat de colegii săi de la Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii la sesizarea Inspecției Judiciare. S-a decis suspendarea din funcție a procurorului Ovidiu Popescu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net