Gestul rebel l-a trimis după gratii. Tânăr de 18 ani, reţinut pentru că a dat foc clopotniţei bisericii

Ultima actualizare:

    Din clopotniţa bisericii a mai rămas doar o grămadă de lemne arsefoto: captura Observator.tv
Din clopotniţa bisericii a mai rămas doar o grămadă de lemne arsefoto: captura Observator.tv

Un tânăr de 18 ani din Mureş a vrut să facă un gest de bravură, însă s-a ales cu dosar penal şi a fost reţinut de poliţie. A dat foc clopotniţei şi a fost la numai un pas de producerea unei nenorociri. Paguba pricinuită lăcaşului de cult este una foarte mare, astfel că procurorii ar putea cere arestarea lui pentru 30 de zile.

Un incendiu puternic i-a alarmat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe sătenii din localitatea mureşeană Idrifaia, comuna Suplac. Clopotniţa din curtea bisericii ardea violent, iar oamenii s-au gândit la ce e mai rău. Pompieriii au reuşit însă să stingă focul înainte de a arde şi biserica.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş a precizat că pentru stingerea incendiului de la Idrifaia, izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, au intervenit pompierii militari de la Secţia Târnăveni, însă clopotniţa a ars în totalitate. Şi poliţiştii au fost chemaţi prin apel la 112. În timpul anchetei s-a descoperit că incendiul a fost pus în mod intenţionat.  Acum este cercetat penal,fiind acuzat de distrugere prin incendiere, respectiv că a provocat o pagubă de 50.000 de euro, potrivit agerpres.Clopotniţa incendiată este situată în apropierea bisericii reformate din Idrifaia, biserică ridicată în anul 1785 şi, deşi ambele obiective au o vechime considerabilă, nu figurează pe lista monumentelor istorice ale judeţului Mureş.

Duminică, tânărul de 18 ani care a dat foc clopotniţei bisericii a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş. El urmează să fie prezentat magistraţilor de la Judecătoria Târnăveni cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.  

Citeşte şi:

Incendiu la Biserica Sfântul Pantelimon din Bucureşti

Incendiu în timpul slujbei. Nu ești în siguranță nici în biserici

image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net