Gest suprem, la doar 6 ani! I-a ars casa, dar el a împărţit ajutoarele cu alţi copii

Ultima actualizare:
La o felie de tort, cu ceilalţi prichindei săraci din sat
La o felie de tort, cu ceilalţi prichindei săraci din sat

Episod impresionant! Deşi la cei numai 6 ani ai săi este un pui de om greu încercat de viaţă, Gabriel Pădurariu, din Popeni (Botoşani), a impresionat întreg satul. După ce i-a ars casa, prichindelul n-a ezitat nici o clipă şi a împărţit toate ajutoarele primite, inclusiv tortul, cu copiii nevoiaşi de pe uliţă.

Micuţul Gabriel trăieşte împreună cu părinţii săi într-o casă de lut şi nuiele din satul Popeni, comuna Brăeşti. Capul familiei, Alin Pădurariu, cioban, munceşte cu ziua. Deşi e însărcinată în şase luni, mama merge şi ea la muncă, pe unde apucă. Cu greu, părinţii au reuşit să-i cumpere lui Gabriel o pereche de ghetuţe şi un rând de haine noi, pentru prima zi de şcoală, în septembrie. Pentru că erau singurele haine bune, copilul le păstra într-un loc ferit, alături de ghiozdănel. 

Fericit că va avea un frăior, Gabriel a mers cu părinţii în oraş, când tatăl său a făcut rost de bani, şi a ales o cădiţă pentru bebeluş. „Copilul ăsta, dacă are un măr, îl împarte cu ceilalţi. Uneori rămâne şi fără bucata lui. El ia numai ce-i frumos din jurul lui“, spune moş Eugen, un sătean din Popeni, pentru adevarul.ro. 

Miercurea trecută, a plecat cu mama sa la stână, ca să-i ducă tatălui de-ale gurii. Între timp, s-a petrecut nenorocirea: a căzut o bucată de jar din sobă, iar locuinţa a luat foc. În ciuda luptei duse de pompieri, casa a ars ca o torţă. Şocat, copilul s-a dus printre resturi să-şi găsească încălţările şi hainele cele noi. Erau arse toate, ca şi prietenii săi de pluş.

Alături de tată şi de ruinele căsuţei mistuite de flăcări
Alături de tată şi de ruinele căsuţei mistuite de flăcări

„Pentru Gabriel a fost o nenorocire. Visa să încalţe ghetuţele. Nici nu s-a atins de ele, ca să nu le strice. Iar jucăriile, ce să mai spun, dormea cu ele. Totul a ars!“, mărturiseşte mama lui Gabriel.  Doi tineri din Brăeşti, Denisa Ungureanu şi Adrian Nistor, au început imediat o campanie de ajutorare. „Am apelat la o asociaţie umanitară, dar şi pe reţelele sociale, unde am postat şi am avut multe distribuiri“, spune Denisa Ungureanu. În scurtă vreme, familia Pădurariu a primit ajutoare din toată ţara. Şi autorităţile locale încearcă să ridice o căsuţă, fiind deja donate materiale de construcţie. Gabriel a primit jucării, perechi noi de încălţăminte, haine de şcoală şi rechizite, inclusiv un tort pentru Ziua Copilului. 

Gabriel a fost fericit, dar sufletul lui nu putea fi mulţumit. Avea pungi pline cu jucării, haine, chiar şi o cădiţă nouă pentru bebeluş. „Stătea aşa, îngândurat. Dorea să împartă ce are cu prietenii lui“, zâmbeşte mama băiatului.


    Alături de tată şi de ruinele căsuţei mistuite de flăcări
Alături de tată şi de ruinele căsuţei mistuite de flăcări

Ceea ce a urmat a impresionat o comunitate întreagă. Micuţul de 6 ani şi-a împărţit jucăriile, hainele şi tenişii cu ceilalţi copii săraci din sat. Ajutat de mama sa, a făcut pachete pentru ceilalţi puşti şi le-a dus fiecăruia. “Ne-a dat jucării şi haine. Găbiţă e băiat bun“, zice fetiţa unor vecini nevoiaşi. Zeci de copii au primit lucruri de la băieţel, care a împărţit cu ei chiar şi tortul primit de 1 Iunie. „Sunt ca fraţii mei, fără ei nu pot mânca tort“, adaugă puştiul cu ochi de peruzea. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net