Gest nobil al jandarmilor din Arad. Au venit să le dea amendă, dar până la urmă le-au cumpărat aragaz şi alimente

jandarmi1.jpg

Jandarmi, Arad, gest
Oamenii în uniformă le duc periodic alimente celor trei membri ai familiei necăjite
Foto: Jandarmeria Arad

Câtă grijă! Chemaţi la o intervenţie, jandarmii arădeni au descoperit o familie cu probleme, îngenuncheată de sărăcie. Impresionaţi, ei au strâns bani şi le-au plătit oamenilor datoriile, le-au cumpărat butelie, aragaz şi alimente.

Au fost solicitaţi să intervină într-un parc din Arad, cu câteva luni în urmă, întrucât un copil ar fi fost răpit! Când au ajuns acolo, jandarmii au descoperit că nu era vorba despre o răpire, ci despre o ceartă în familie: un tată încerca să-şi convingă fiul să meargă acasă. Jandarmii au aflat astfel povestea unui bărbat care îşi creşte singur copiii, o fată de 13 ani şi un băiat de 11 ani, într-o sărăcie lucie. „La dispeceratul unităţii, pe apelul unic de urgenţă 112, a fost sesizat faptul că, într-un parc din municipiu, un bărbat de aproximativ 45 ani încearcă să răpească un copil. Ajunşi de urgenţă la faţa locului, jandarmii au identificat copilul în cauză, dar bărbatul dispăruse”, explică colonelul Sorin Axenti, inspector-şef la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad. “În urma verificărilor, au constatat că situaţia este alta. De fapt bărbatul reclamat este părintele copilului, iar acesta a venit după el în parc să-l ducă acasă, fiind o oră destul de înaintată, copilul refuzând şi manifestându-se prin strigăte. Câţiva adolescenţi care se aflau în apropiere au văzut activitatea şi au sunat la 112“, mai spune colonelul.

Tatăl lucrează cu ziua ca să le pună ceva pe masă copiilor

Jandarmii l-au luat pe băiat, au găsit-o şi pe sora acestuia, care se afla în parc, şi i-au dus pe amândoi la domiciliul lor. Acolo l-au întâlnit şi pe părintele copiilor, fiind hotărâţi să-l sancţioneze pentru lăsarea puştilor nesupravegheaţi.
„Am aflat că tatăl îi creşte singur de patru ani, de când a divorţat, şi nu mai ştie nimic despre mama copiilor”, povesteşte Cristian Năstase, unul dintre jandarmi. “Am observat că trăiesc în condiţii sărăcăcioase, fără curent, fără gaz, fără apă caldă, dar cu toate acestea părintele şi-a dedicat tot timpul copiilor şi a încercat să lucreze cu ziua pentru a avea ce le pune ceva pe masă, fără a se gândi vreo clipă să-i abandoneze. Am cerut ajutorul colegilor şi al prietenilor, ca să-i putem ajuta. Primul lucru a fost plata datoriilor la Enel şi racordarea la curent. De asemenea, cu ajutorul unei societăţi comerciale (n.r. - un cabinet medical), factura la curent le este plătită regulat. Lunar, familia a beneficiat de bunuri alimentare şi nealimentare, achiziţionate de noi. Din februarie facem acest lucru“, adaugă Năstase.

Frigider, aragaz, butelie, boiler

jandarmi2.jpg

Jandarmi, aragaz, familie saraca
Tatăl are acum posibilitatea să le gătească puştilor
Foto: Jandarmeria Arad

Mai mult, jandarmii au adus pentru familia de pe strada Eminescu un frigider, o butelie de aragaz şi urmează să instaleze un boiler pentru apă caldă. Tot jandarmii vor achita datoriile la furnizorul de gaz, având în vedere că se apropie rece. De asemenea, s-au şi interesat de situaţia şcolară a celor doi copii, aflând că fata învaţă foarte bine, iar acum urmează să intre în clasa a VIII-a. Jandarmii promit că vor avea grijă ca ambii copii sa aibă tot ce le este necesar la şcoală.

Vezi galerie foto pe adevarul.ro!
 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1