Gest inuman în Tulcea! Un bărbat a schingiuit câinii cu arbaleta

Ultima actualizare:
Sunny, animăluţul  care s-a vindecat  miraculos
Sunny, animăluţul care s-a vindecat miraculos

Bestii printre noi! Un act barbar s-a petrecut în noaptea de 12 spre 13 decembrie, în oraşul Babadag din Tulcea. La adăpostul întunericului, o persoană necunoscută, înarmată cu o arbaletă şi cu săgeţi, s-a apucat să vâneze câinii de pe străzi, ucigând unul şi rănind grav altul. Click! vă spune sfâşietoarea poveste.

"Babadag!!! Poliţie!!! Cineva să ne ajute să găsim criminalul!!! Azi-noapte un individ înarmat cu arc, arbaletă... cu săgeţi care aveau în capăt ceva luminos... a împuşcat căţei”. Apelul disperat a fost făcut, potrivit adevărul.ro, pe o reţea socială, de Cornelia Constantin din Babadag, care a găsit vineri dimineaţă în faţa blocului doi câini cu răni groaznice, provocate de săgeţi de arbaletă. Imediat i-a dus la cabinetul veterinar ValOan Help, unde patrupedele au fost operate de urgenţă. ”Acum sunt în cabinet, una a murit, altul operat....Nu am ajuns încă la poliţie. Dacă puteţi să ne ajutaţi cu informaţii despre cine foloseşte asemenea arme, vă rog!... Individul este liber şi poate oricând omorî un om! Sunt disperată! Ajutor!!!“, a anunţat ulterior femeia cu suflet mare. 

Cabinetul veterinar unde au fost duşi câinii a dat la rândul său un mesaj: ”În oraşul Babadag, din păcate, străzile nu mai sunt sigure pentru nimeni, mai ales dacă eşti un căţel al nimănui! Atacul s-a soldat cu un mort (femela albă care avea şi trei pui), a cărei cutie toracică şi cel mai probabil ambii pulmoni au fost perforaţi cu o săgeată dintr-o parte în alta, cu un rănit (masculul negru fără ochi) care s-a ales cu o traheostomă (perforarea traheei), el fiind operat şi stabilizat în cabinet, şi din fericire cu unul nevătămat, dar extrem de traumatizat (…) Este oare normal ca în anul 2019 să ne confruntăm cu aceste situaţii rupte parcă din Evul Mediu?!“. 

Medicii veterinari  au intervenit  de urgență pentru  a salva cățeii
Medicii veterinari au intervenit de urgență pentru a salva cățeii

Cum puii rămaşi fără mamă tremurau şi schelălăiau, Cornelia Constantin a făcut un apel pentru adoptarea acestora. Până la închiderea ediţiei au fost deja adoptaţi doi dintre pui. Criminalul de căţei n-a fost prins, iar oraşul s-a mobilizat pentru a face pânde, astfel ca ucigaşul să nu mai atace. Nu se ştie cum arată, o singură femeie l-a văzut de la balcon, a strigat la el,  dar ”omul rău” şi-a văzut impasibil de treabă: a dus arbaleta la ochi şi a tras. ”Era bărbat, după cum se purta, şi avea o pelerină cu gluga lăsată peste cap”, a povestit martora. 

Poliţia Tulcea a deschis o anchetă pentru găsirea individului care se face vinovat de comiterea infracţiunilor de schingiuire şi ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept, fapte prevăzute de Legea 205/2004 privind protecţia animalelor. Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, arma folosită, o  arbaletă, nu necesită autorizare şi nici înregistrare la poliţie.

Ce mai face Sunny, ciobănescul hăcuit de câini de luptă


    Sunny, animăluţul  care s-a vindecat  miraculos
Sunny, animăluţul care s-a vindecat miraculos

În februarie, ciobănescul mioritic Sunny era găsit în agonie pe o uliţă din Broşteni (Suceava), iar imaginile în care era atacat de doi câini de luptă Amstaff au revoltat mii de români. Lumea a crezut că animăluţul va muri, dar câţiva oameni inimoşi l-au oblojit cu dragoste. Asociaţia ”Casa lui Patrocle” a luat animalul şi l-a dus la un medic din Suceava. După ce i-a pansat rănile, veterinarul a spus că situaţia e gravă, aşa că Sunny a ajuns la Bucureşti, în grija asociaţiei Kola Kariola. Click! a fost martor la însănătoşirea căţelului care a refuzat să moară.”Avea picioarele şi capul pline de răni. În două săptămâni a luat şase kilograme şi s-a întremat ca prin minune”, își aduce aminte Marius Chircă, șeful de la Kola Kariola. După două luni, Sunny a fost adoptat de o familie din Pitești. 

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net