Gest impresionat al unei profesoare pensionare

maria-elena-panaitopol-lm_0009-960x540.jpg

Maria Panaitopol, profesoara, permii, olimpici
Maria Panaitopol, profesoara cu suflet mare (foto:pressone.ro)
Citeste tot despre: 

Are o pensie mică, că doar a fost dascăl la viața ei. Cu toate astea, o profesoară de 70 de ani impresionează prin gestul pe care l-a făcut. Le-a dat olimicilor la matematică premii din banii ei.

Generozitatea nu ţine cont de cifre şi are puterea să înfrunte orice necunoscută. Cea mai bună dovadă vine de la o profesoară.

Organizează în fiecare an concursuri de matematică, în memoria soţului său, Laurenţiu Panaitopol, un mare problemist român, iar premiile în bani le oferă chiar din pensia sa. Profesoara Maria Panaitopol a împlinit de curând 70 de ani şi încă se află la catedră.

”Este bucuria vieţii mele, este ceea ce mă face să rezist, este grozav să faci toată viaţa ceva ce-ţi place. Şi când intru în clasă şi încep să vorbesc cu copiii, mi se pare că nu există nimic altceva pe lume şi oricum, nimic mai important decât ce se întâmplă atunci acolo”, a declarat femeia, pentru digi24.ro.

În fiecare an, câştigătorul olimpiadei naţionale de matematică primeşte de la ea 1.000 de dolari, drept răsplată pentru rezultatele obţinute.

Citește aici pe larg povestea pensionarei, dar și a elevilor care au fost premiați de ea.

 

Loading...