Gest impresionant al colegilor polițistului omorât de Marcel Lepa

Ultima actualizare:
Cristian Amariei, polițistul ucis, avea 43 de ani și era tatăl a doi copii
Cristian Amariei, polițistul ucis, avea 43 de ani și era tatăl a doi copii

Poliţistul Cristian Amariei (43 de ani) din judeţul Timiş a fost împuşcat mortal duminică, 2 iunie, în timp ce încerca să îl captureze pe Ionel Marcel Lepa, urmărit naţional şi internaţional pentru tâlhărie. Dispariția acestuia nu a lăsat un gol imens doar în inimile familiei și prietenilor, ci și al oamenilor care i-au aflat povestea și sfârșitul crud. Colegii acestuia au făcut un gest emoționant în memoria lui Cristian, dublat în bună măsură de un gest de omenie al unor timișoreni.

Criminalul Ionel Marcel Lepa a fost capturat după două zile, însă prinderea lui nu a însemnat doar pedepsirea unui criminal, ci și un gest de onoare pe care polițiștii i l-au dedicat lui Amariei. Pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne a fost povestit un moment copleșitor, făcut din suflet de cei care l-au capturat pe Lepa, dar și de câțiva locuitori ai Timișoarei.


    Cristian Amariei, polițistul ucis, avea 43 de ani și era tatăl a doi copii
Cristian Amariei, polițistul ucis, avea 43 de ani și era tatăl a doi copii

"La puțin timp după ce criminalul a fost prins, cei 15 luptători de la SIAS s-au strâns în jurul comandantului. - Băieți, vă mulțumesc frumos! Vom pleca spre casă, dar nu înainte de a merge pe la Cristi. Trebuie să-i spunem că l-am prins.- Merg eu să iau flori, spune lunetistul.- Bun! Atunci, ne vedem cu toții la capelă!Lunetistul grupei pleacă spre Timișoara. Se oprește în Piața Badea Cârțan și merge la prima florărie care îi iese în cale.- Bună ziua!- Să trăiți! îi răspunde un tânăr de aproximativ 30 de ani . L-ați prins?- L-am prins!O tăcere apăsătoare se lasă între cei doi. După câteva secunde dialogul este reluat.- Aș vrea 50 de flori. Să fie albe, vă rog frumos!- Nici nu vă dădeam altă culoare. Albul reprezintă puritate și reverență. Să știți că tare om bun a fost Cristi. Vin imediat!În timp ce acesta pregătea florile, rând pe rând cei din piață veneau către polițist.- Felicitări că l-ați prins pe criminal și condoleanțe pentru coleg! Să știți că și pe noi ne doare.Cu greu își putea opri polițistul lacrimile.- Gata! Aveți aici 100 de flori. 50 de la mine, 50 de la colega de vis-a vis.- Cât mă costă?- Să fiți sănătoși! Măcar atât să facem și noi!Pe drumul de întoarcere către București, luptătorii de la trupele SIAS ne-au sunat și ne-au rugat să transmitem următorul mesaj:“MULȚUMIM PENTRU FLORI, TIMIȘOARA! CU RESPECT!”

Gestul luptătorilor din trupele SIAS a fost dublat de cel al florarilor care au donat 100 de garoafe pentru a-și arăta prețuirea și respectul pentru jertfa lui Amariei, dar și pentru munca celor care l-au prins pe Marcel Lepa.

Agentul Cristian Amariei avea 20 de ani de experiență

Duminică după-amiază, 2 iunie, pe șoseaua dintre Lugoș și Timiș, în zona localității Izvin, Cristian Amariei și un alt polițist încercau să îl oprească pe Ioan Lepa, care se refugiaze în curtea unui localnic. În momentul în care suspectul încerca să fugă cu mașina furată din curte, a fost surprins de unul dintre oameii legii. În urma unui schimb de focuri, Cristian Amariei a fost lovit de un glonț în zona gâtului

Criminalul a fost prins la 7 kilometri de locul faptei

Lepa a fost prins marţi dimineață, 4 iunie, în jurul orei 4.45, în casa bunicii unui prieten de-al său din localitatea Remetea Mare. Asupra sa a fost găsită și arma pe care a folosit-o să tragă în poliție.

Marcel Lepa, operat de urgență

După ce a fost prins, bărbatul care l-a ucis pe polițistul Cristian Amariei a fost preluat de o ambulanță și dus, sub escortă, la Spitalul Municipal din Timișoara. Pe imagini se vede cum Ionel Marcel Lepa este dus la ambulanță, flancat de un mascat de la trupele speciale ale poliției și de un paramedic. Ajuns la spital, medicii au decis să în bage direct în operație pentru a-i salva viața.

Potrivi publicatiei Banatul azi, bărbatul a intrat în sala de operație, fiind internat în Secția de Chirurgie Toracică. Marcel Ionel Lepa are două plăgi prin împușcare.  

image
image
image
image
image
image
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net