Gest cumplit al unei educatoare din Iaşi. Şi-a tăiat venele printre copii. Motivul ar fi hărţuirea

Ultima actualizare:

    O educatoare a vrut sa se sinucida la Grădinița cu Program Prelungit nr. 24foto: BZI.ro
O educatoare a vrut sa se sinucida la Grădinița cu Program Prelungit nr. 24foto: BZI.ro

Grădinița cu Program Prelungit nr. 24 din Iaşi este implicată într-un scandal monstru. Una dintre educatoarele instituţiei a vrut să se sinucidă pe holul instituţiei. Toate problemele ar fi început de la un conflict între conducere şi angajate. În acelaşi timp, administratorul de patrimoniu a dat în judecată grădiniţa pentru „mobbing”.

Săptămâna trecută, educatoarea în vârstă de 29 de ani a încercat să îşi ia zilele din cauza presiunilor la care a fost supusă. De fapt, tânăra ar fi victima colaterală între disputa dintre directoare şi administratorul de patrimoniu, Gabriela Aida Rusu.

„Recent, eu am primit calificativul „satisfăcător”. Eu am făcut contestație la unitate și s-a întrunit comisia de reevaluare a calificativului. Comisia a fost formată din două educatoare și contabil. Ele au venit la mine și mi-au dat o hârtie cu niște indicatori. Eu le-am spus că trebuie să îmi dea o hotărâre, nu o hârtie cu niște cifre. Ele mi-au spus că am dreptate, dar nu vor să se pună rău cu doamna director. Efectiv tremurau și nu mai puteau de presiunea la care erau supuse și ele!”, a declarat Gabriela Aida Rusu, pentru BZI.

Potrivit acesteia, directoarea nu ar fi vrut să pună calificativul normal.

„Bănuiesc că ele au fost amenințate. Vineri era termenul pentru judecarea contestației, dar una și-a luat concediu și nu a mai venit la muncă, iar cealaltă a fost la ea, unde am înțeles că ar fi fost amenințată. Ce i s-a spus nu știu. Cert este că a coborât și, între scările grădiniței, a încercat să își taie venele cu un foarfece”, a mai spus Gabriela Rusu.

Cum a vrut să se sinucidă tânăra educatoare din Iaşi

Potrivit jurnaliştilor BZI, femeia și-a înfipt un foarfece în braț, cu intenția de a-și tăia venele. La scurt timp, asistenta medicală din cadrul grădiniței a reușit să îi smulgă din mâini educatoarei foarfecele și să îi acorde primele îngrijiri. Autoritățile au fost anunțate despre incident printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La faţa locului au fost trimise un echipaj de Ambulanță, dar și un echipaj de Poliție. Mai multe persoane au fost audiate de anchetatori pentru a se stabioli cum s-a ajuns la o situaţie atât de gravă astfel încât educatoarea să considere că singura soluţie este sinuciderea.

30.000 de lei daune morale pentru „mobbing”

Gabriela Aida Rusu a dat în judecată grădinița respectivă, mai arată BZI. ro. Ea le cere magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să oblige Grădinița cu Program Prelungit nr. 24, prin directorul Gheorghina Slătinaru, la plata unor daune materiale de 6.000 de lei, precum și a unor daune morale în valoare de 30.000 de lei.Grădinița aflată pe strada Mircea cel Bătrân a fost chemată în fața instanței deoarece, conform propriilor declarații, ea ar fi fost supusă fenomenului de „mobbing” (hărțuire constantă – n.r.).

Mai exact, Gabriela Rusu afirmă că este angajată la grădiniță în funcția de administrator de patrimoniu și că, în ultimii cinci-șase ani, ar fi fost hărțuită în mod constant de către directorul unității. Mai mult, ea a afirmat că nu este singura angajată care a sesizat autoritățile competente de existența problemelor respective. Femeia a mai afirmat că, pe fondul de stres continuu, a dobândit și diverse afecțiuni medicale.

La rândul ei, directoarea Gheorghina Slătinaru le-a declarat reporterilor BZI că ea și-a îndeplinit sarcinile în mod ireproșabil și că angajata poate cere ce dorește ea în instanță.

Citeşte şi: 

Fiul lui Marcel Prodan, la «grădiniţa groazei»

Caz revoltător! Creşa de la Iaşi unde copiii sunt învăţaţi să înjure

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net