Generalul Oprea riscă peste 12 ani de puşcărie

Ultima actualizare:

    Gabriel Oprea e acuzat că a folosit abuziv coloanele oficiale
Gabriel Oprea e acuzat că a folosit abuziv coloanele oficiale

Vin vremuri grele pentru Gabriel Oprea. Fostul ministru e acuzat că a folosit abuziv coloanele oficiale, iar şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) cere Senatului, prin Parchetul General, aviz pentru punerea sub acuzare a generalului.

Oprea, vinovat de abuz în serviciu

Potrivit DNA, Oprea s-ar face vinovat de abuz în serviciu, constând în folosirea resurselor umane şi materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoţirea deplasărilor efectuate în perioada în care era ministru de echipaje ale Poliţiei Rutiere, scrie ziarulring.ro.

DNA spune că, “din probele administrate, rezultă că ministrul Oprea Gabriel realiza în medie aproximativ cinci deplasări zilnice pe parcursul cărora era însoţit de echipaje ale Poliţiei Rutiere. Spre exemplu, în perioada 2 ianuarie – 21 octombrie 2015, s-au realizat 1.607 misiuni de însoţire a deplasărilor efectuate de ministrul de interne pe raza municipiului Bucureşti. Numărul total al acestor misiuni este de aproximativ trei ori mai mare decât cele realizate în aceeaşi perioadă pentru însoţirea preşedintelui României şi de aproximativ două ori mai mare decât cel corespunzător prim-ministrului, demnitari îndreptăţiţi la însoţire permanentă conform prevederilor legale”.

Ce pedeapsă riscă dacă va fi pus sub acuzare

Potrivit avocatului Artin Sarchizian, citat de ziarul Ring, Oprea ar risca peste 15 ani de puşcărie. “În cel mai negru scenariu, pentru cele două infracţiuni de abuz în serviciu, ţinând cont şi de aplicarea art. 132 din Legea nr. 78/2000 (n.r. - Legea anticorupţie), care sporeşte cu o treime fiecare pedeapsă, putem spune că generalul Gabriel Oprea ar putea primi un maximum de 12 ani şi 4 luni de pedeapsă”.

Fostul ministru de Interne se consideră «victimă»

Senatorul Gabriel Oprea a făcut luni o declaraţie de presă în care a susţinut că este nevinovat şi că justitiţia va dovedi asta mai devreme sau mai târziu.“În primul rând, respect și am respectat legile României în toată activitatea mea. Mă consider nevinovat, iar acest lucru se va confirma mai devreme sau mai târziu”, a afirmat Oprea, spunând că este obligația procurorilor să verifice orice suspiciuni privind posibile încălcări ale legii.

 “Am sprijinit justiția și DNA pe tot parcursul activității mele politice și le voi sprijini în continuare (...) Consider că am aceleași drepturi în fața justiției ca orice alt român. Voi sprijini demersurile pentru aflarea adevărului și nu voi îngreuna mersul anchetei. În egală măsură îmi voi apăra drepturile de cetățean'', a mai spus fostul ministru de Interne. Oprea a mai susținut că orice activitate politică presupune riscuri, inclusiv acela de a deveni o ”victimă colaterală” în lupta pentru putere a unora sau altora.

După 36 de ore, Poliția a recunoscut că Bogdan Gigină era în coloana lui Oprea

Teribilul accident a avut loc în 20 octombrie, puțin după ora 19.00. Ploua cu găleata, iar Bogdan Gigina îi deschidea calea vicepremierului Gabriel Oprea, moment în care a derapat cu motocicleta și a căzut într-o groapă adâncă de trei metri, aflată pe mijlocul străzii Știrbei Vodă.

† Poliţistul Bogdan Gigină avea 28 de ani, era căsătorit de doar un an şi urma să devină tătic anul acesta
† Poliţistul Bogdan Gigină avea 28 de ani, era căsătorit de doar un an şi urma să devină tătic anul acesta

Abia după 36 de ore la tragedie, reprezentanții Poliției Capitalei au recunoscut că agentul se afla în coloana demnitarului. După șase zile de tragedie, la presiunea străzii și a președintelui Klaus Iohannis, vicepremierul Gabriel Oprea a ieșit public și s-a scuzat că nu a oprit mașina pentru că nu a știut de accident.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net