Gelu Oltean, fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne, arestat într-un dosar de trafic de droguri

Ultima actualizare:

    Fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne, Gelu Oltean, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile într-un dosar de trafic de droguriFoto: Inquam Photos
Fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne, Gelu Oltean, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile într-un dosar de trafic de droguriFoto: Inquam Photos

Fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne, Gelu Oltean, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la propunerea procurorilor DIICOT, după a fost acuzat de complicitate la trafic de droguri de mare risc.

Fostul șef al DGIPI, Gelu Oltean, a fost reținut inițial pentru 24 de ore, sub acuzația de complicitate la trafic de droguri de mare risc, iar ulterior instanța a aprobat arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile. Pe lângă acesta, au mai fost arestați și concubina sa și un cetățean de origine britanică. Se pare că cei trei ar fi organizat diferite reuniuni pentru consum de droguri. „Aceștia organizau într-o casă din județul Dâmbovița reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce contine Ayahuasca”, potrivit DIICOT Brașov.

Gelu Oltean, fostul șef al DGIPI, a fost arestat pentru complicitate la trafic de droguri de mare risc

Potrivit Agerpres, citat de Digi 24, fiecare persoană care participa la acest gen de ședințe plătea în jur de 500 de euro. La aceste reuniuni de consum de droguri ar fi participat uneori şi zeci de persoane. 

Alături de fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne au mai fost reținuți Vanessa Youness, fondatoarea unei clinici de welleness de lângă București, și un cetățean englez, Thomas Lishman. Oltean ar fi organizat, împreună cu Vanessa Youness, ședințe de șamanism la clinica acesteia unde folosea un drog halucinogen.

Ce este DMT-ul și care sunt efectele lui

Drogul despre care este vorba în acest caz se numește dimetiltriptamină, pe scut DMT, și este considerat ca fiind unuel dintre cele mai puternice droguri psihedelice. Drogul vine sub forma unui praf alb, iar ffectele acestuia se instalează brutal, imediat după inhalare, transportând consumatorul „în altă lume”.

Cei care au experimentat cu DMT-ul povestesc că la instalarea drogului simți o puternică stare de depersonalizare, ajungând uneori chiar și la memoria ancestrală, întâlniri cu ființe extraterestre sau spectrale sau chiar și explorarea unor lumi paralele. De aici și denumirea drogului de „molecula spiritului”. Unele persoane iau doze mici pentru introspecție sau meditație. Drogul conţine Ayahuasca, un amestec șamanic folosit în anumite triburi amerindiene din Amazon şi nu numai pentru ritualuri de acest gen. 

Gelu Oltean nu se află la prima abatere

Chestorul Gelu Oltean nu se află la prima problemă cu legea. În anul 2016 a fost cercetat penal, alături de alți trei chestori de poliție și doi comisari șefi, pentru că luau bani din bugetul instituției.

Un alt scandal în care a fost implicat Oltean a avut loc în 2017, atuci când Ministrul Afacerilor Interne a dispus o anchetă după ce în presă au aparut imagini in care șeful Serviciului Control din cadrul Poliției de Frontieră, Aurelian Miu, ingenuncheaza in fata unei mese la care stau mai multi chestori din minister, inclusiv Gelu Oltean, fost sef al serviciului secret al Ministerului de Interne (DIPI).

Gelu Oltean a ocupat functia de sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (actualmente departament) din cadrul MAI pana in anul 2014.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net