Gata cu tristeţea! Puiului de zebră de la Zoo i-a fost adusă o femelă-ponei

Ultima actualizare:

    Karina, prietenă de nădejde pentru puiul de zebră
Karina, prietenă de nădejde pentru puiul de zebră

Grădina Zoologică din Bucov (Prahova) are, de săptămâna trecută, un nou locatar: o zebră în vârstă de un an. Puiul de zebră, care e mascul, a fost achiziţionat marţi de la o fermă privată din Arad, cu 8.000 de euro. Pentru că animăluţul dădea semne că intră în depresie, întrucât nu avea o parteneră din rasa lui, cei de la Zoo i-au adus o femelă-ponei.

Veste mare pentru copiii care vizitează Grădina Zoologică din Bucov! Prichindeii vor putea vedea, în premieră la Bucov, un mascul-zebră în vârstă de un an. Patrupedul a fost achiziţionat, marţi, de la o fermă privată din Arad, unde fusese adus tocmai din Olanda, iar proprietarul l-a vândut cu preţul unui autoturism Logan nou. Pentru puiul de zebră, Grădina Zoologică din Bucova a scos din vistierie nu mai puţin de 8.000 de euro.

Propuneri pentru nume: "Dorel" şi "Dungatul"

Ajuns la Bucov, animăluţul vărgat era trist şi neliniştit, cel mai probabil din cauza faptului că nu are o parteneră din rasa lui. Îngrijitorii de la Zoo n-au stat cu mâinile-n sân şi au găsit o soluţie temporară. Astfel, puiului de zebră i-a fost adusă o “iubită”: Karina, o femelă-ponei. Chiar dacă “fetei” îi lipsesc dungile, masculul-zebră pare deja să se-nţeleagă foarte bine cu ea.

Cei din conducerea Grădinii Zoologice Bucov au început să se intereseze la colegii din ţară pentru a afla informaţii legate de felul în care trebuie îngrijit. Puiul de zebră nu este pretenţios la mâncare şi preferă fân, lucernă, fructe şi crochete speciale pentru rasa lui. Timp de o lună, puiul de zebră va sta, conform procedurii, în carantină.

Erbivorul nu are încă un nume încă, aşa că oricine poate face propuneri de pagina de Facebook a Grădinii Zoologice Bucov. La finalul lunii va fi tras la sorţi numele zebrei. Iubitorii animalelor au făcut deja mai multe propuneri, printre care “Dorel”, “Dungatul” şi “Felix”.

Click! spune

Zebra este un mamifer care trăieşte în Africa, are corpul alb cu dungi negre şi ajunge la 1,5 metri înălţime, cântărind între 200 si 500 de kilograme. Zebrele trăiesc în turme şi se hrănesc cu plante, frunze si iarbă. Principalul duşman este leul, iar zebra se apără prin fugă. Modul în care sunt dispuse dungile induce confuzie pentru prădător. Perioada de gestaţie durează un an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net