«Gata cu emoţiile. Am o lucrare perfectă!»

Ultima actualizare:

Au ascultat sfaturile specialiştilor şi s-au relaxat înainte de ”probele de foc” de la Bac 2016, adică cele scrise. Absolvenţii de liceu s-au mobilizat pe Internet şi au făcut un sondaj pe tema ”ce pică” la Română. Nici unul nu a ghicit.

Câteva sute de absolvenţi de liceu s-au amuzat teribil, în weekend, încercând să ghicească ce subiecte vor avea, la prima probă scrisă de la Bac, cea la Limba şi literatura română. 30% au pariat pe opera literară ”Iona” a lui Marin Sorescu, alţii au spus că pică Guvernul, curentul, sistemul de învăţământ.  ”Dacă aş primi 10 lei de la fiecare care m-a întrebat ce pică la Română, aş avea peste 1.000 de lei”, a scris amuzat Horia Oniţa, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, şi el în ”focurile” examenului. Însă, ieri dimineaţă, la ora 7.30, la Colegiul Naţional ”Caragiale” din Capitală, nici unul nu mai era vesel. Aveau emoţii, cu atât mai mult că au venit şi zeci de părinţi să îi susţină. Rând pe rând, au predat telefoanele, rucsacurile şi alte bagaje. Abia după ora 11.30 au început să iasă, unul câte unul, din sălile de examen, îmbujoraţi la faţă. ”Nu prea am avut emoţii, dar, când am văzut că din nou se dă romanul psihologic, m-am cam alarmat. Nu îl mai repetasem. Însă, sunt mulţumit de lucrarea mea şi sper să iau o notă mare. A fost OK”, ne-a spus Vlad Popescu, absolvent al Colegiului ”Caragiale”, liceu de elită din Capitală. Într-adevăr, subiectul al treilea, cel mai complex, a tratat viziunea despre lume şi viaţă într-un roman interbelic sau caracterizarea unui personaj dintr-un roman psihologic studiat.Ieri, au fost aşteptaţi 123.908 de absolvenţi la proba la Română, astăzi vor fi mai puţini, doar câteva mii, care vor susţine proba în limba maternă, iar mâine va fi din nou o zi ”de foc”. Sunt probele scrise la Matematică sau Istorie, în funcţie de profilul studiat, la care sunt aşteptaţi circa 136.000 de candidaţi.

Vedete în examen

Iubita lui Boureanu a scăpat de emoţii

Laura Dincă e absolventă a Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti, de aceea nu îi e frică de probele la ştiinţele exacte. ”Acum am scăpat de emoţii. Îmi era un pic frică de Română, dar m-am descurcat foarte bine”, a spus, pentru Click!, Laura, cunoscută pentru că este iubita lui Cristian Boureanu.

Ivona Mihăescu pleacă în SUA

Simpaticul Mugur Mihăescu, alias Garcea din grupul ”Vacanţa Mare”, e mândru: are o fată foarte frumoasă şi deşteaptă. ”M-am uitat cu Ivona pe baremul de corectare şi e bine. Oricum, ea nu se bazează pe acest examen pentru că va studia în străinătate. A fost acceptată în SUA, la o facultate de business sau poate va merge în Anglia să studieze”, a spus Garcea.

Andra Gogan aştepta o poezie

Cunoscută ca ”vocea de la Disney”, Andra Gogan a avut ieri o surpriză. ”Mă aşteptam să ne pice o poezie, nu un roman. Totuşi, am făcut o lucrare bună şi mă aştept la o notă mare. La Mate sunt foarte pregătită, merg la sigur”, a spus Andra.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net