A găsit-o şi a venit cu ea acasă. Ce a făcut mama puştiului când a văzut grenada în bucătărie

Ultima actualizare:

    Elevul a venit cu dispozitivul ucigaş în cartierFoto: "Adevărul"
Elevul a venit cu dispozitivul ucigaş în cartierFoto: "Adevărul"

Au trecut printr-un pericol imens! Un puşti de 15 ani a găsit o grenadă şi a adus-o acasă. Angajaţi ai Poliţiei şi ai SRI s-au deplasat urgent într-un cartier din Baia Mare pentru a ridica obiectul.

Băiatul povesteşte senin că a mers, împreună cu un prieten, la o şcoală care se află ceva mai departe de zona în care locuieşte. ”A zis să mă duc cu el, ca să o ia pe soră-sa de la şcoală. Ne-am dus pe câmp şi ne-am jucat până a ieşit ea de la şcoală. Şi acolo am găsit o cutie”, spune elevul.

Băieţii au scuturat cutia, au auzit că sună ceva înăuntru şi au încercat să o deschidă. ”Am dat cu pietre în ea, dar nu am reuşit s-o deschidem”, mai spune el. Prin urmare, puştiul şi amicul său au adus-o acasă şi au pus-o pe masă. Mama băiatului are însă o altă versiune: ”Copilul meu şi prietenul lui au găsit un garaj deschis. Şi băiatul ăla a intrat în garaj şi a luat o cutie. A adus-o şi mi-a pus-o pe masă în bucătărie, apoi au forţat cu un cuţit închizătorile şi au deschis-o. Când am văzut ce e înăuntru, m-am speriat, am chemat un vecin şi el a dat telefon la poliţie. Am vrut să scap de ea”, relatează Irina Ardelean, mama puştiului. Femeia e văduvă de cinci ani şi spune că de atunci îşi creşte singură băiatul.


    Irina Ardelean, mama puştiului, a intrat în panică:
Irina Ardelean, mama puştiului, a intrat în panică:

”Putea să se întâmple ceva mai gav”, spun vecinii. “Dacă ar fi putut exploda, ne-ar fi aruncat în aer toată scara, ne-ar fi nenorocit pe toţi”, se ia cu mâinile de cap Vasile Pop, locatar pe aceeaşi scară. Rodica Polgar şi Gabriela Oros, alte vecine, au fost nevoite joi seară să intre în scară prin spatele blocului, pentru că prin faţă era blocată circulaţia.


    Alex s-a îngrozit când a aflat despre
Alex s-a îngrozit când a aflat despre

”Mai întâi am crezut că băiatul glumeşte, când mi-a spus că a găsit o grenadă. I-am zis să mă lase în pace, că le am eu pe ale mele destule, dar apoi mi-a confirmat mama lui. Când am văzut poliţia şi circulaţia blocată m-am cam speriat”, admite Alex, un tânăr din vecini.

Citeşte întreaga poveste pe adevarul.ro!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net