Găseşte droguri pentru o minge de cauciuc - VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Este cea mai răsfăţată colegă a poliţiştilor ieşeni. Este respectată pentru că de-a lungul timpului a „înfundat" mulţi traficanţi de droguri. „Bella" face totul pentru o mică recompensă: mingea ei preferată.

Bella lucrează de cinci ani în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Iaşi.

Este vorba despre o căţea labrador, în vârstă de şase ani, dresată să găsească colete care conţin droguri de mare risc.

Bella, mulţumită că şi-a primit jucăria după o misiune îndeplinită

„Colegii" au prins drag de ea încă de la prima misiune, de acum cinci ani, când i-a condus pe un câmp de la marginea Iaşiului şi a mirosit printre ciulini o pungă cu un kilogram de canabis.

De atunci, a descoperit nenumărate pachete de ecstasy, haşiş şi etnobotanice. „Creatorul" Bellei este un ofiţer criminalist sub acoperire, care a învăţat-o să muncească cu dăruire şi să fie fericită cu mingiuţa de cauciuc pe care o primeşte drept răsplată după fiecare misiune îndeplinită.

„Am testat-o acum cinci ani şi nu ştiam dacă s-o iau. Însă după ce m-am uitat în carnetul ei de sănătate şi am văzut că este născută în aceeaşi zi cu mine, m-am hotărât", povesteşte ofiţerul BCCO.

N-a regretat alegerea făcută. Bella a fost dresată patru luni la Centrul Chinologic Sibiu, pe care l-a absolvit cu nota 10.

Apoi s-a achitat cu brio de fiecare misiune. Stăpânul Bellei se îngrijeşte zilnic câteva ore de ea. O antrenează, o hrăneşte şi o perie.

„Face totul pentru acea mică recompensă: mingea. Este şi incoruptibilă, ceea ce reprezintă cel mai mare handicap pentru traficanţi", spune poliţistul. Bella urmează să iasă la pensie peste patru ani.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net