Garda de Mediu, despre incendiul de la Popești-Leordeni: depăşiri mari la monoxid şi dioxid de carbon

Ultima actualizare:

    Garda de Mediu a anunțat că nu s-au înregistrat substanțe toxice în aer după incendiul de la Popești Leordenifoto: ISU București-Ilfov
Garda de Mediu a anunțat că nu s-au înregistrat substanțe toxice în aer după incendiul de la Popești Leordenifoto: ISU București-Ilfov

Calitatea aerului din Popești Leordeni este monitorizată de Garda de Mediu, după ce un incendiu a izbucnit la un depozit din apropierea Centuriei Capitalei, duminică dimineața (5 decembrie). Oficialii au declarat că nu au fost sesizate substanţe toxice industriale, însă se înregistrează depăşiri mari la monoxid şi dioxid de carbon.

”Laboratorul CBRN al ISU monitorizează substanţele toxice industriale, O2, monoxid şi dioxid de carbon. Potrivit acestuia, nu au fost sesizate substanţe toxice industriale (STL, ŞTI), însă se înregistrează depăşiri mari la CO, CO2. Senzorii din reţeaua alternativă de monitorizare Airly, nu au înregistrat modificări ale calităţii aerului", a transmis, duminică, Garda de Mediu, notează news.ro.  

Reprezentanții Gărzii de Mediu au mai declarat că, după determinarea de către ISU a cauzelor declanşării incendiului, comisarii lor vor demara propriile cercetări la operatorul economic, pentru a verifica dacă acesta a respectat legislaţia în domeniul protecţiei mediului.  

”Echipa de permanenţă a Comisariatului Judeţean Ilfov s-a deplasat la faţa locului, pentru primele constatări. Din primele constatări, au ars cca. 7000-8000 de mc de deşeuri electrice şi electrocasnice (DEE), cauza incendiului urmând să fie stabilită”, a mai transmis Garda de Mediu.  

Întrucât incendiul este încă în desfăşurare, comisarii GNM – CJ Ilfov vor continua să monitorizeze situaţia de pe amplasament, până la lichidarea completă a flăcărilor, urmând să demareze verificările privind respectarea legislaţiei de mediu, respectiv a prevederilor din autorizaţia de mediu. La rândul lor, pompierii au transmis că încă se lucrează pentru lichidarea incendiului.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net