GALERIE FOTO Aşa arată Magic Home Fundeni! Ionuţ Stoica: «Cancerul mi-a furat adolescenţa»

Ultima actualizare:

    Ionuţ Stoica este unul dintre tinerii care au învins cancerulfoto: Sever Gheorghe Click!
Ionuţ Stoica este unul dintre tinerii care au învins cancerulfoto: Sever Gheorghe Click!

La doi ani de la cea mai răsunătoare campanie de strângere de fonduri din România Magic Home Fundeni şi-a deschis în sfârşit porţile. Noua casă, situată în apropierea Institutului Oncologic București, cel mai mare centru oncologic pediatric din țară. Aici vor sta familiile copiilor bolnavi de cancer. Totul este gratuit.

Aproximativ 2.500 de copii din România sunt tratați pentru afecțiuni oncologice în toate centrele din țară. Pentru majoritatea acestor copii, centrele sunt însă departe de domiciliu, iar peste 70% dintre aceștia provin din familii cu o situație financiară modestă. Astfel, costurile cazării și transportului reprezintă un impediment major în cazul unui diagnostic precoce și tratamentului corespunzător, ceea ce reduce dramatic șansele de vindecare. La Magic Home  familiile copiilor bolnavi de cancer vor găsi aici un pat unde să doarmă şi o încurajare. Totul, gratuit.

Povestea lui Ionuţ, tânărul care a învins cancerul

Este tânăr şi în putere, însă nu mai are curajul să viseze la viitorul lui. Ionuţ Stoica (22 de ani) a învins cancerul care i-a furat adolescenţa, iar acum îşi doreşte doar ca boala să nu mai recidiveze. În lupta pentru viaţă i-a fost alături doar bunica, cea care l-a crescut de la câteva luni.

Ionuţ vine din Şerbăneşti, judeţul Olt, iar pentru el, cancerul a venit din joacă. S-a întâmplat la sfârşitul clasei a opta când el şi câţiva colegi s-au hârjonit pe lângă nişte plăci de beton din curtea şcolii din comuna natală. Într-un moment de neatenţie, una dintre plăci a căzut peste el. Iniţial nu a dat importanţă. A reuşit să se salveze şi s-a ales cu ceea ce credea atunci că este o simplă vânătaie. Nici nu a îndrăznit să-i spună bunicii, de teamă să nu o supere. După câteva luni, a început să şchiopăteze. „Au început să apară durerile. Am făcut analize şi ecografii. Medicii din Craiova erau de părere că singura variantă era să îmi amputeze piciorul. Bunica mi-a spus diagnosticul. Am discutat şi am hotărât împreună să mergem mai departe. Aşa am ajuns la Bucureşti”, a povestit Ionuţ.

Aici a început însă calvarul. A ajuns la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, apoi la Fundeni, apoi, din nou la Grigore Alexandrescu. I s-a pus proteză de femur. După doi ani, cancerul a recidivat şi a fost nevoie să fie operat la plămâni. Era pe mâini bune, însă trupul său era atât de slăbit încât de multe ori credea că nu va mai trece de această încercare. „Mă simţeam foarte rău. Tratamentul a fost foarte dur. Nu puteam să mănânc. Nu puteam să beau apă. Vedeam pe secţie cum copii foarte mici suferă. Acum sunt bine. De fapt cancerul m-a făcut mai puternic. Bunica mi-a fost alături”, a mai spus Ionuţ.

Tânărul şi bunica lui sunt printre primii beneficiari ai Magic Home Fundeni, clădirea ridicată cu ajutorul a 100.000 de oameni care au reacţionat la campania de strângere de fonduri. Casa unde vor veni de acum Ionuţ şi bunica lui este situată în apropierea Institutului Oncologic București, are 11 camere, 26 de paturi, un depozit și o sală de consiliere, unde vor avea loc ședințe de terapie.

Aproape 160.000 de oameni au trimis, în ultimii 2 ani, unul sau mai multe sms-uri în valoare de 2 euro către MagicHOME (1.7 milioane sms-uri în total). Datorită contribuțiilor fără precedent, MagicHOME a devenit o rețea de 14 centre, în 3 țări – România, Austria și Republica Moldova: București, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Craiova, Timișoara, Iași, Viena și Chișinău, iar centrul MagicHOME Fundeni a putut fi extins peste planul inițial.

„Campania MagicHOME își propunea să strângă 200.000 de euro – 100.000 de SMS-uri – cu care să amenajăm o casă pentru copiii bolnavi de cancer și părinții acestora, lângă Institutul Oncologic din București. Am finalizat acea casă. Și suntem mândri și bucuroși că am finalizat mai mult decât o casă. Așa se face că astăzi avem o Rețea a Solidarității, pentru care avem nevoie în continuare de sprijinul oamenilor”, au declarat Vlad Voiculescu și Melania Medeleanu, fondatorii MagiCAMP și MagicHOME.

Pentru cei care sunt cazaţi la Magic Home, acest loc înseamnă o evadare din durere. Au acces la bucătării complet utilate în care pot pregăti mâncare pentru cei aflaţi în suferinţă. Îşi pot face duş şi îşi pot spăla hainele. Mai mult, pot socializa cu alţi semeni care trec prin aceleaşi suferinţe. Pentru toţi, Magic Home este o gură de aer.

Citeşte şi:

VIDEO: 6 simptome care ar putea anunţa un cancer

Dieta care te fereşte de cancer

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net