În Galați, locuitorii se spală ca acum 100 de ani. Orașul nu mai are apă caldă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Peste 120 de mii de persoane din Galaţi se spală ca acum o sută de ani, cu apă încălzită pe aragaz, după ce administraţia locală a oprit livrarea agentului termic din cauza pierderilor.

Pagubele sunt foarte mari, aşa că perspectiva reluării furnizării apei calde este aproape zero. În aceste condiţii, primăria ia în calcul acordarea de ajutoare financiare celor care vor centrale de apartament.

„Încălzim la aragaz. În cadă pun mai multă, se încălzeşte şi pun în cadă. Dar şi aşa când dădeam drumul, curgea la apă rece m-am săturat plătind câte 600 de metri cubi. Venea greu apa caldă...”, spune o localnică, potrivit Digi24.ro.

Edilii spun că au sistat furnizarea apei calde din cauza pierderilor uriaşe din sistem pe care trebuie să le plătească de la bugetul local. Peste 150 de milioane de lei, doar în ultimii trei ani.

Gălăţenii cu plata întreţinerii la zi, venituri modeste şi fără datorii la Fisc vor primi de la primărie ajutoare a câte 3.000 de lei, pentru centrale termice. Dosarele pot fi depuse în şase puncte de informare din oraş.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net