Gafe de protocol ale Vioricăi Dăncilă, corectate de premierul Croației

viorica_dancila_gafa_la_primirea_premierului_croat_00738900.jpg

Premierul Croației a fost nevoit să corecteze gafele de protocol ale Vioricăi Dăncilă

Liderii PSD se întrec în gafe de protocol. Prim-ministrul Croaţiei, Andrej Plenkovic, aflat în vizită la Bucureşti a fost primit, vineri dimineața, la Palatul Victoria, de premierul Viorica Dăncilă cu onoruri militare. Potrivit digi24.ro, aceasta din urmă, nerăbdătoare, a vrut să îl ducă la discuții pe oaspete, sărind peste mai multe etape ale protocolului și a fost corectată delicat de oaspete

Premierul român l-a așteptat pe omologul croat în fața clădirii Guvernului, l-a întâmpinat de cum a coborât din mașina oficială și l-a condus către podimul aflat la capătul covorului roșu. Acolo, cei doi demnitari trebuiau să primească onorul Gărzii de Onoare, dar cum Viorica Dăncilă se grăbea, a uitat de imnul Croației. Premierul oaspete își dusese deja mâna la inimă, moment pe care premierul român nu l-a sesizat și a părut să dea semne de nerăbdare, invitându-l să coboare de pe podium. Andrej Plenkovic i-a făcut semn Vioricăi Dăncilă să rămână pe loc și lucrurile au revenit la făgașul normal.

Dar Viorica Dăncilă era hotărâtă să nu respecte protocolul, care se pare că o încurca. Asfel, după intonarea imnurilor, Viorica Dăncilă a repetat gestul de a-l invita pe oaspete în Guvern, dar premierul croat s-a oprit din nou, pentru a saluta Garda de Onoare. Abia după această a doua stângăcie, cei doi au intrat în Guvern pentru discuţiile oficiale. Stângăciile premierului român au continuat şi la momentul declaraţiilor, cu câteva dezacorduri şi erori gramaticale în limba română, urmate de o exprimare stângace în limba engleză.

Cu ocazia vizitei lui Andrej Plenkovic la București va fi semmnată şi o declarație de intenție între cele două guverne privind cooperarea în domeniile apărării și securității. Premierul croat are programate întâlniri la Cotroceni, dar și cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea

Loading...

Citește și

 • dancila_psd_etno

  PSD s-a întrunit vineri, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), pentru a stabili componenţa viitorului guvern, la capătul unei săptămâni intense de negocieri cu liderii unor filiale judeţene, care încearcă să îşi impună reprezentanţi în noul executiv. În pofida avertismentelor preşedintelui Klaus Iohannis, în cabinetul condus de Viorica Dăncilă se regăseşte Rovana Plumb, care şi-a reluat portofoliul de minstru pentru Fondurile Europene.

 • viorica dancila

  Viorica Dăncilă, europarlamentara propusă de PSD pentru funcția de premier, a făcut o gafă de neiertat! Într-un interviu despre dreptruile femeilor și egalitatea de gen, Viorica sugerează că Iranul și Pakistanul sunt membre ale Uniunii Europene.

 • viorica dancila

  Viorica Dăncilă a fost desemnată oficial prim-ministrul României, după ce Klaus Iohannis a fost de acord cu propunerea PSD-ALDE pentru această funcție. un personaj controversat, renumită pentru gafele verbale și pentru rezultatele slabe în Parlamentul European, Viorica Dăncilă a fost implicată într-un incident violent în urmă cu nouă ani.

 • viorica dancila

  Viorica Dăncilă reprezintă de aproape nouă ani România la Bruxelles, iar de acum, va fi și prim-ministru, dar nu prea s-a obosit să învețe temeinic limba engleză, extrem de importantă în dialogul diplomatic și o condiție de bază pentru posturile pe care le ocupă și pentru care primește zeci de mii de euro pe lună.