Gabriela Firea o acuză pe Carmen Dan că a coordonat intervenția Jandarmeriei la mitingul din 10 august

Ultima actualizare:

    Prietenia dintre Gabriela Firea și Carmen Dan s-a transformat într-un război pe viață și pe moarte pentru imagine
Prietenia dintre Gabriela Firea și Carmen Dan s-a transformat într-un război pe viață și pe moarte pentru imagine

Două ore. Atât a dat marți cu subsemnatul la Parchetul General, primarul Capitalei, Gabriela Firea, audiat ca martor în dosarul privind violenţele de la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei. Firea a acuzat-o pe colega sa de la PSD, ministrul de Interne Carmen Dan, că a venit din concediu pentru a coordona intervenția jandarmilor la mitingul diasporei, dar în același timp a aranjat lucrurile în așa fel, încât să răspundă prefectul.

Gabriela Firea a ținut să precizeze ce acte a prezentat procurorilor, pentru a o disculpa pe Speranța Cliseru, prefectul Capitalei, despre care a recunoscut că este o apropiată de-a sa.

”Am răspuns tuturor întrebărilor, am adus și înscrisuri. Vă spun că a fost vorba despre elemente care sunt în responsabilitatea Primăriei Capitalei și  primarului general și cele privind autorizarea adunării publice. Solicitările, dacă au fost sau nu aprobate, dacă a existat un organizator, cam în această zonă au fost întrebările” a povestit Firea. .

”Cred că s-a încercat ca prefectul să fie scos ţap ispăşitor, dar ancheta va releva faptul, aici sunt subiectivă, că nu are nicio vinovăţie, prin prisma faptului că, cel puţin din câte ştim, din câte ne-am informat, nu avea cum să aibă acces doamna prefect la secrete de servicii şi la ordine militare.(…) Prin urmare, n-a făcut altceva decât, conform legii, la solicitarea reprezentantului Jandarmeriei aflat în acea cameră de la Piaţa Victoriei, să contrasemneze, deci nu să scrie, acest ordin care fusese deja scris, întocmit, de către reprezentantul Jandarmeriei, pentru că aşa precizează legislaţia în vigoare”, a dezvăluit primarul Capitalei.

Gabriela Firea a atacat din nou ministrul de Interne, Carmen Dan, despre care a dat de înțeles că a acționat după un plan bine pus la punct, menit să îi permită să fie la conducerea evenimentelor fără să pățească nimic.

”Am înțeles că domnia sa era în concediu la data pregătirii intervențiilor, dar și-a făcut rechemare pentru a participa la coordonarea evenimentelor.(…)Eu nu sunt în tabăra celor care critică PSD, sunt printre cei care au luciditate în PSD și nu acceptăm să se distorsioneze adevărul și să se transmită manipulări.

În urma violenţelor din Piaţa Victoriei, la Parchetul General au fost depuse peste 760 de plângeri împotriva Jandarmeriei.

Prefectul Capitalei spunea că a semnat ordinul de intervenţie în forţă a jandarmilor la mitingul din Piaţa Victoriei din 10 august după miezul nopţii, adică după momentul intervenţiei forţelor de ordine. Afirmaţiile prefectului se contrazic cu cele ale reprezentanţilor Jandarmeriei, dar şi cu cele ale ministrului Carmen Dan, care spuneau că ordinul a fost semnat în jurul orei 20.00, pentru ca jandarmii să evacueze spaţiul din faţa sediului Guvernului, în jurul orei 23.00.

În şedinţa Comitetului Executiv al PSD de sâmbătă de la Neptun, primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a cerut demisia ministrului de Interne Carmen Dan, pe care o acuză că a pasat responsabilitatea asupra prefectului Capitalei pentru intervenţia în forţă a jandarmilor la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei. Solicitarea Gabrielei Firea a fost supusă la vot în CEx şi a fost respinsă.

Nu a fost singurul atac al primarului general al Capitalei, Gavriela Firea la adresa colegei sale de partid. Edilul a susţinut că jandarmii care au asigurat ordinea la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei au dormit o noapte pe jos, fără paturi, fără apă şi mâncare, “ca nişte vite”, şi spune că i-a reproşat ministrului de Interne, Carmen Dan, că nu a avut grijă nici măcar de oamenii săi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net