Gabriela Firea: «Am fost exploatată politic»

Ultima actualizare:

    Gabriela Firea, primarul ales al CapitaleiFoto: arhivă personală
Gabriela Firea, primarul ales al CapitaleiFoto: arhivă personală

Nici bine nu a fost pusă în funcția de primar al Capitalei Gabriela Firea, că a și început să adune controverse în jurul său. Declarațiile din zilele trecute în care spunea că vrea să renunțe la evenimentele stradale, culturale sau sportive care presupun închiderea unor artere de circulație au aruncat-o în gura lumii.

A spus că a fost prost înțeleasă și a revenit, miercuri, 6 iulie, cu noi declarații: "Am spus că, acolo unde nu este necesar să se blocheze un bulevard important al oraşului, putem să găsim soluţii. Nu am vorbit de interzicere, nu am vorbit de anulare. Dimpotrivă. Am spus că sunt un om care am lucrat peste 20 de ani în presă, sunt membru al Uniunii Scriitorilor, am încurajat întotdeauna şi le-am sprijinit, atât evenimentele culturale cât şi sportive sau de relaxare, am participat la ele în ultimii ani şi îmi pare foarte rău că am fost, din păcate, greşit înţeleasă şi exploatată politic."

Evenimentele importante precum Maratonul Internațional sau Street Delivery nu vor fi anulate, dar nu vor mai exista activitățile weekend de pe bulevardul Kiseleff pentru că, acolo, „câteva zeci de persoane care joacă tenis sau baschet pun la încercare nervii a mii de bucureşteni blocaţi în trafic”, conform lui Firea.

„Va exista o analiză a fiecărei solicitări în parte. Dacă se constată că un concert, de pildă, nu poate fi organizat decât în Piața Constituției, vom acorda autorizarea. Dacă însă vedem că nu există niciun impediment ca evenimentul să se desfășoare în alte spații identificate în Capitală - Arena Națională, platoul Romexpo, alte locații potrivite și accesibile -, atunci vom evita zona zero”, a precizat primarul general, într-un comunicat citat de Agerpres.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net