Gabriel Sandu, condamnat în dosarul Microsoft, cere eliberarea

Ultima actualizare:

    Fostul ministrul al comunicațiilor, Gabriel Sandu, spune că a încercat să se îndrepte în pușcărie
Fostul ministrul al comunicațiilor, Gabriel Sandu, spune că a încercat să se îndrepte în pușcărie

Încet, dar sigur, ies din pușcării cei implicați în dosarul Microsoft, cu un prejudiciu uriaș de 67 de milioane dolari. Astăzi (1 noiembrie), i-a venit rândul fostului ministru al comunicațiilror, Gabriel Sandu, să spere că va fi liber.

Vă mai amintiți cum se perindau foști miniștri pe la DNA? Erau audiați în cel mai răsunător dosar de corupție, afacerea Microsoft. Iată că la 14 ani de la comiterea faptelor, dosarul este pe cale să se încheie cu inculpații liberi și cu recuperarea a unor sume infime, față de prejudiciul uriaș de aproape 67 de milioane dolari.

Inculpații din dosarul Microsoft au primit pedepse de 14 ani închisoare cu executare și au rămas fără bunuri de 17 milioane de lei după un proces care a durat 545 de zile până la sentința definitivă. Alții sunt în continuare judecați, în dosare disjunse din dosarul mare.

Patru inculpați au primit sentințe cu executare: Gheorghe Ștefan zis Pinalti, a ”încasat” șase ani de închisoare, Dorin Cocoș a luat doi ani și patru luni față de doi ani inițial (a fost eliberat la începutul lunii octombrie), Gabriel Sandu are de executat trei ani și Nicolae Dumitru zis Niro avea de stat la pușcărie doi ani și patru luni (a fost eliberat în luna septembrie).

Înalta Curte a decis confiscarea a nouă milioane de euro de la Dorin Cocoș, a sumei de 2.050.000 dolari si un milion de euro de la Nicolae Dumitru zis Niro. În cazul celorlalți doi inculpați sumele decise de instanță a rămas aceeași: Gheorghe Ștefan - 3.996.360 euro, iar de la fostul ministru Gabriel Sandu - 2.196.035 euro.

Astăzi (1 noiembrie), îi vine rândul lui Gabriel Sandu să afle dacă va fi eliberat. Fostul ministru al comunicațiilor a cerut eliberarea condiţionată, susţinând că merită să fie pus în libertate pentru că a încercat să se îndrepte în penitenciar. El a invocat că a muncit în penitenciar şi că, prin urmare, a obţinut o scădere a numărului de zile de pedeapsă, dar a invocat şi legea recursului compensatoriu, intrată recent în vigoare.

Judecarea dosarului ”Microsoft” a început în 24 martie 2015 şi s-a încheiat luni 3 octombrie 2016, fiind vizat modul în care au fost atribuite licenţe Microsoft timp de zece ani.

Procurorii au arătat, în rechizitoriu, că Dorin Cocoş a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari. 

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net