Gabriel Oprea poate fi urmărit penal. DNA are voie să-l reţină

Ultima actualizare:

    Liderul UNPR Gabriel Oprea va afla astăzi dacă își pierde imunitate
Liderul UNPR Gabriel Oprea va afla astăzi dacă își pierde imunitate

A fost o zi grea miercuri, 3 februarie, pentru fostul ministru de interne și fost vicepremier Gabriel Oprea. Senatorii au decis că liderul UNPR își va pierde imunitatea pentru a fi cercetat pentru abuz în serviciu. 102 senatori au votat ”pentru”, iar 31 au fost ”împotrivă”.

Senatorii au dezbătut rapid, în şedinţa de astăzi, 3 februarie, cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru Gabriel Oprea, informează Mediafax. 102 senatori au votat ”pentru”, iar 31 au fost ”împotrivă”, astfel încât DNA poate să îl rețină pe fostul ministru.

Marți, 2 februarie, Comisia juridică a avizat pozitiv cererea și senatorul în cauză a cerut colegilor să aprobe ridicarea imunității pentru a putea fi cercetat, întrucât nu se consideră vinovat.

Concret, lui Gabriel Oprea i se reproșează că în timp ce a ocupat fotoliile de ministru de interne, vicepremier și premier interimar a abuzat de funcția sa și a folosit fără drept coloane oficiale. Numai în primele nouă luni din 2015, liderul UNPR a folosit de circa 1.600 de ori echipajele de poliție pentru a se deplasa.

Tot scandalul a pornit după ce, în 20 octombrie 2015, polițistul Bogdan Gigină, de la Rutieră, a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe Bd. Știrbei Vodă, în timp ce dechidea drumul coloanei oficiale care însoțea pe Gabriel Oprea.

În urma acestui imens scandal, s-a aflat că și procurorul general Tiberiu Nițu beneficiază de coloană oficială pentru a se deplasa, motiv pentru care marți, 3 februarie, și-a dat demisia din funcție.

Gabriel Oprea a declarat, marţi, la ieşirea din Comisia juridică a Senatului, că este nevinovat, că a respectat mereu legea şi nu a cerut nimic în plus faţă de alţi foşti miniştri de interne, sugerând că la baza dosarului său se află jocuri politice.

Preşedintele Comisiei Juridice, senatorul PNL Cătălin Boboc, a declarat după adoptarea raportului, că membrii comisiei au ascultat poziţia fostului ministru, apoi s-au pronunţat prin vot secret. De asemenea, Boboc a anunţat şi că raportul va fi dezbătut în plen miercuri. Ședința este programată să dureze timp de două ore şi jumătate.

La nivel declarativ, toate partidele, mai puțin ALDE, au susținut că vor vota în favoarea cererii DNA.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net