Gabriel Oprea şi-a făcut cruce: «Sunt o victimă colaterală»

Ultima actualizare:

    Gabriel Oprea şi-a făcut cruce după ce a spus că e nevinovat şi că a respectat legile Românieicaptură Digi 24
Gabriel Oprea şi-a făcut cruce după ce a spus că e nevinovat şi că a respectat legile Românieicaptură Digi 24

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, se simte vânat de procurorii DNA, care au solicitat începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu, după ce acesta a folosit coloana oficială de 1.607 ori în anul 2015, de trei ori mai mult decât preşedintele României.

Gabriel Oprea a susţinut o conferinţă de presă, luni, 25 ianuarie, în care a făcut precizări cu privire la dosarul care a avut ca punct de plecare moartea poliţistului Bogdan Gigină, în octombrie 2015, în timp ce făcea parte din coloana oficială a ministrului.

Oprea a adoptat o atitudine de om spăşit. „Am respectat legile României în toată activitatea mea şi le respect în continuare. Mă consider nevinovat, iar acest lucru se va demonstra mai devreme sau mai târziu. Persoana faţă de care s-a cerut avizul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Am susţinut demersurile justiţiei şi vom sprijini în continuare. Consider că am aceleaşi drepturi în faţa justiţiei ca orice alt român. Voi pune la dispoziţia organelor toate documentele necesare”, a spus fostul ministru.

“Ştiu că viaţa politică presupune riscuri dintre cele mai variate, inclusiv de a deveni o victimă colaterală pentru cei care duc o luptă pentru putere. UNPR este un partid puternic în ciuda loviturilor primite de adversarii politici. Mergem mai departe. Aşa să ne-ajute Dumnezeu”, a încheiat Gabriel Oprea şi şi-a făcut semnul crucii.

Referatul procurorilor, pe Digi24.ro.

Un om mort din cauza mofturilor

Poliţistul Bogdan Gigină a murit în data de 20 octombrie 2015 după ce a căzut într-o groapă pe pe strada Ştirbei Vodă din Capitală. El făcea parte din coloana ministrului Oprea. Acesta a avut prima reacţie abia după o săptămână, răstimp în care opinia publică i-a cerut demisia.

Plecarea din funcţie a venit abia în luna noiembrie, o dată cu demisia Guvernului Ponta, în urma tragediei din clubul Colectiv, în care au murit 63 de oameni.

Coloană ilegală pentru Procurorul General Tiberiu Niţu

Tiberiu Niţu a primit însoţitori de la Gabriel Oprea, deşi nu avea dreptul
Tiberiu Niţu a primit însoţitori de la Gabriel Oprea, deşi nu avea dreptul

A doua acuzaţie la adresa lui Gabriel Oprea se referă la faptul că ministrul i-a pus la dispoziţie o coloană oficială Procurorului General Tiberiu Niţu, în mod ilegal. Concret, începând cu luna aprilie 2014, procurorului General Tiberiu Niţu i s-a asigurat, cu caracter permanent, însoţirea deplasărilor efectuate în Capitală. 

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net