Gabriel Oprea şi-a făcut cruce: «Sunt o victimă colaterală»

gabriel_oprea_cruce.jpg

gabriel oprea cruce
Gabriel Oprea şi-a făcut cruce după ce a spus că e nevinovat şi că a respectat legile României
captură Digi 24

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, se simte vânat de procurorii DNA, care au solicitat începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu, după ce acesta a folosit coloana oficială de 1.607 ori în anul 2015, de trei ori mai mult decât preşedintele României.

Gabriel Oprea a susţinut o conferinţă de presă, luni, 25 ianuarie, în care a făcut precizări cu privire la dosarul care a avut ca punct de plecare moartea poliţistului Bogdan Gigină, în octombrie 2015, în timp ce făcea parte din coloana oficială a ministrului.

Oprea a adoptat o atitudine de om spăşit. „Am respectat legile României în toată activitatea mea şi le respect în continuare. Mă consider nevinovat, iar acest lucru se va demonstra mai devreme sau mai târziu. Persoana faţă de care s-a cerut avizul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Am susţinut demersurile justiţiei şi vom sprijini în continuare. Consider că am aceleaşi drepturi în faţa justiţiei ca orice alt român. Voi pune la dispoziţia organelor toate documentele necesare”, a spus fostul ministru.

“Ştiu că viaţa politică presupune riscuri dintre cele mai variate, inclusiv de a deveni o victimă colaterală pentru cei care duc o luptă pentru putere. UNPR este un partid puternic în ciuda loviturilor primite de adversarii politici. Mergem mai departe. Aşa să ne-ajute Dumnezeu”, a încheiat Gabriel Oprea şi şi-a făcut semnul crucii.

Referatul procurorilor, pe Digi24.ro.

Un om mort din cauza mofturilor

Poliţistul Bogdan Gigină a murit în data de 20 octombrie 2015 după ce a căzut într-o groapă pe pe strada Ştirbei Vodă din Capitală. El făcea parte din coloana ministrului Oprea. Acesta a avut prima reacţie abia după o săptămână, răstimp în care opinia publică i-a cerut demisia.

Plecarea din funcţie a venit abia în luna noiembrie, o dată cu demisia Guvernului Ponta, în urma tragediei din clubul Colectiv, în care au murit 63 de oameni.

Coloană ilegală pentru Procurorul General Tiberiu Niţu

tiberiu-nitu_procuror.jpg

tiberiu nitu
Tiberiu Niţu a primit însoţitori de la Gabriel Oprea, deşi nu avea dreptul
Foto: observatorulph.ro

A doua acuzaţie la adresa lui Gabriel Oprea se referă la faptul că ministrul i-a pus la dispoziţie o coloană oficială Procurorului General Tiberiu Niţu, în mod ilegal. Concret, începând cu luna aprilie 2014, procurorului General Tiberiu Niţu i s-a asigurat, cu caracter permanent, însoţirea deplasărilor efectuate în Capitală.
 

 

Loading...

Citește și

 • DNA cere aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru Gabriel Oprea, în prezent senator. Acesta este acuzat pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu.

 • gabriel oprea general ministru vicepremier

  A lucrat toată viața la stat. Cel mai mare salariul îl are acum, când Gabriel Oprea este vicepremier, ministru și deputat: 8.552 lei pe lună. Însă generalul cu patru stele are opt case și mulți bani în cont.

 • gabriel oprea politist bogdan ginina

  Noi mărturii halucinante au apărut în cazul polițistului care a căzut cu motocicleta în groapă, în timp ce îi deschidea drumul ministrului de interne Gabriel Oprea. Potrivit unor surse din Poliție, motocicletele nu au mai fost reparate de foarte mult timp, iar cei care investesc în piese de schimb sunt chiar polițiștii care le folosesc.

 • alexandra dobre

  Un polițist pe motocicletă, care deschidea drumul pentru coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, a murit marți, 20 octombrie, într-un accident pe strada Știrbei Vodă din București. În urmă au rămas o soție însărcinată cu primul lor copii, un ministru tăcut ca peștele și multe întrebări. Singura voce care s-a făcut auzită din anturajul lui Oprea a fost cea a Alexandrei Dobre, sexy-consiliera ministrului, cu un atac murdar la adresa lui Lucian Mîndruță.

 • gabriel oprea

  Gabriel Oprea a fost miercuri seară (28 octombrie) la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru a da declaraţii cu privire la seara în care un poliţist din coloana sa oficală şi-a pierdut viaţa. Datele de la dosar relevă destinaţia ministrului Afacerilor Interne.

 • Secretarul general al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor care l-a apărat pe Gabriel Oprea în cazul poliţistului mort Bogdan Gigină (28 de ani) a fost filmat în timp ce se distra la o petrecere a UNPR, partidul condus de vicepremier.

 • gabriel oprea

  La aproape o săptămână de la accidentul în care polițistul care deschidea coloana oficială a vicepremierului a murit, Gabriel Oprea explică de ce n-a făcut declarații publice. Uite cum se eschivează și cum încearcă să pară „ministrul-om”, așa cum îi place să i se spună!

 • gabriel oprea dragos patraru

  Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Naţiei de la TVR, le-a prezentat telespectatorilor un moment muzical inedit, o parodie la adresa ministrului Gabriel Oprea. Scandalul în care vicepremierul este acuzat că a abuzat de putere, cerând coloane oficiale atunci când nu era în misiuni de urgenţă, a ajuns subiectul unei melodii.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1