Gabriel Oprea a scăpat de urmărirea penală! Senatul a respins solicitarea DNA

oprea-gabriel.jpg

oprea senat vor urmarire penala
Gabriel Oprea nu mai e urmărit penal în cazul morții polițistului Bogdan Gigină

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea le-a cerut colegilor săi din Senat să voteze împotriva solicitării DNA de permitere a începerii urmăririi sale penale. Luni seară (19 septembrie, senatorii au decis ca Oprea să nu fie urmărit penal, iar cererea DNA a fost respinsă.

Gabriel Oprea nu poate fi urmărit penal. În favoarea cererii DNA au fost 45 voturi „pentru”, 73 „împotrivă”, iar șase senatori s-au abținut. Oprea era acuzat de ucidere în culpă în cazul morții polițistului Bogdan Gigină, care făcea parte din coloana oficială a fostului ministru, conform Digi24.

DNA a solicitat acordul Senatului pentru a începe urmărirea penală împotriva lui Gabriel Oprea. Săptămâna trecută, Comisia juridică a avizat pozitiv solicitarea.

Gabriel Oprea: „Nu conduceam eu, aveam viteza legală. Din păcate s-a întâmplat această tragedie, un tânăr poliţist a căzut în una din cele trei gropi din centrul Capitalei. Nici nu puteam să discut cu tânărul coleg de pe motocicletă. Am trăit un coşmar. Am căutat să îmi fac datoria. De toate aceste probleme vizavi de itinerariu se ocupă Poliţia Rutieră. Repet, aflat pe bancheta din spate nu puteam să comit această ucidere din culpă. Cred că ceea a determinat tragedia sunt cele trei gropi, cred că în această direcţie trebuie să îndreptăm atenţia. Vă rog să votaţi împotriva solicitării DNA'', a precizat Oprea înainte de a se vota.

Loading...