Gabriel Oprea: „N-am știut că e vorba de un accident”

oprea.jpg

gabriel oprea declaratii accident politist
Oprea a făcut primele declarații referitoare la accidentul în care a murit un polițist

După șase zile de la moartea polițistului Bogdan Gigină, care, în seara zilei de 20 octombrie, îl escorta pe vicepremierul Gabriel Oprea, acesta a făcut primele declarații publice. El a spus că n-a coborât din mașină după accident, deoarece n-a știut ce s-a întâmplat. Iată declarația completă pe care ministrul Gabriel Oprea a făcut-o luni, la ora 11.00!

„În seara zilei de 20 octombrie, s-a petrecut o tragedie. Polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața în misiune și nimic din ceea ce spunem sau facem nu poate mângâia o familie care trece printr-o astfel de dramă. Ca tată, știu că nu exista cuvinte care să cuprindă această dramă. Din respect pentru familia polițistului, am ales să nu fac declarații înainte de înmormântare. S-a deschis o anchetă penală, astfel că, ulterior acesteia, nu puteam oferi public alte informații. Am ales să fiu alături de familia Gigină, să prezint personal condoleanțe familiei. Am ales să mă asigur că familia polițistului Bogdan Gigină știe cât de mult regret pierderea acestuia. Am ales să acord prioritate faptului că MAI și structurile subordonate pun la dispoziția Parchetului informațiile solicitate. Accidentul s-a petrecut în timpul unei deplasări desfășurate în scop profesional. Detaliile au fost puse la dispozițția Parchetului. La un moment dat, coloana s-a oprit. N-am știut de ce. N-am știut că e vorba de un accident. Am văzut mașina de poliție oprită și doi polițiști alergând. Mașina de poliție și cei doi colegi au rămas acolo, iar noi ne-am continuat drumul. Abia după ce depășisem locul accidentului, am aflat ce s-a întâmplat. Am solicitat intervenția de urgență a SMURD. SMURD a ajuns la locul accidentului în trei minute și 50 de secunde. Din păcate, colegul nostru n-a putut fi salvat”, a declarat Oprea.

Referitor la informațiile potrivit cărora ministrul de interne nu avea dreptul să aibă la dispoziție o coloană oficială, nefiind o situație de urgență, Oprea a spus: „Vă asigur că aceste speculații sunt complet nefondate, iar MAI și structurile subordonate acordă sprijin activ pentru desfășurarea anchetei”, a încheiat Gabriel Oprea.

 

Loading...

Citește și

 • victor ponta declaratii gabriel oprea

  Premierul Victor Ponta a declarat, luni, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional (BPN) al PSD, legat de cazul polițistului Bogdan Gigină, decedat săptămâna trecută, că din punct de vedere politic „este o lecţie foarte bună pentru toţi, şi pentru domnul Oprea”, potrivit Mediafax.

 • traian basescu accident romexpo femeie

  Au trecut nouă ani de când o mașină din coloana oficială a președintelui Traian Băsescu a lovit o femeie, în curtea Romexpo, din Capitală. Reacția șefului statului de atunci a fost, însă, total diferită față de cea a vicepremierului Gabriel Oprea, căruia nu i-a păsat de polițistul care a murit în timp ce-i deschidea lui calea prin oraș.

 • gabriel oprea motiune accident politist

  Liberalii vor depune o moțiune simplă la adresa ministrului de Interne Gabriel Oprea și cer audieri în acest caz în Comisia de Apărare a Senatului, au anunțat, luni, copreședinții PNL Alina Gorghiu și Gabriel Oprea, citați de Mediafax.

 • gabriel oprea petitie demisie accident

  O petiţie online intitulată „Demisia, Oprea! Încetați abuzul de coloane oficiale!” şi iniţiată la două zile după accidentul în care a murit poliţistul Bogdan Gigină a adunat în patru zile aproape 16.000 de semnături, potrivit Mediafax.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1