Gabriel Oprea, la DNA pentru a i se pune sechestru pe avere

Ultima actualizare:

    Gabriel Oprea e acuzat de abuz în serviciu
Gabriel Oprea e acuzat de abuz în serviciu

Fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea a venit miercuri la DNA. Surse judiciare au declarat pentru News.ro că a fost chemat pentru a fi anunţat că va fi pus sechestru pe o parte din averea sa, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu.

Gabriel Oprea a ajuns la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în jurul orei 10.30.

În 11 aprilie, Gabriel Oprea a fost pus sub inculpare pentru abuz în serviciu, înaintea trimiterii în judecatăîn dosarul în care este acuzat alături de foştii şefi ai Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) Nicolae Gheorghe şi Nelu Zărnică.

Anterior, în 2 martie, Gabriel Oprea a fost pus sub acuzare, în calitate de suspect, după ce Senatul a avizat, în 24 februarie, cercetarea sa în acest dosar. Acuzaţiile pe care procurorii i le aduc în această cauză sunt de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit DNA, în 13 iulie 2015, fostul ministru al Internelor a dispus suplimentarea cu 410.000 de lei a fondurilor pentru cheltuielile operative ale DIPI şi a aprobat cumpărarea unui autoturism Audi A8 pentru „asigurarea protecţiei demnitarilor”. Banii au fost însă cheltuiţi ilegal pentru cumpărarea maşinii, în condiţiile în care puteau fi folosiţi doar pentru achiziţii necesare în cazuri de combatere a corupţiei.

Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu şi în dosarul privind folosirea nelegală a coloanei oficiale, cauză deschisă după moartea poliţistului Bogdan Gigină, de la Brigada Rutieră a Capitalei.

De asemenea, numele lui Gabriel Oprea apare şi în dosarul în care este urmărit penal primarul suspendat al Sectorului 2, Neculai Onţanu.

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net