Gabriel Oprea, cu averea «sub cheie»

Citeste tot despre: 

Fără limuzină, fără girofar şi fără armata de bodyguarzi. Aşa s-a prezentat miercuri, la DNA, Gabriel Oprea pentru noi audieri în dosarul în care este acuzat că ar fi dispus cumpărarea unei maşini de lux din banii ministerului. Procurorii i-au dat şi o veste proastă: Oprea s-a ales cu sechestru pe o casă şi două terenuri.

410.000 de lei. Adică ceva mai mult de 90.000 de euro. Este suma folosită la achiziţionarea unei maşini de lux de care ar fi beneficiat ilegal Gabriel Oprea. Şi este şi suma pentru care procurorii au decis să-i pună fostului ministru de interne sechestru pe o parte din bunuri. Familia Oprea a reuşit în ultimii 20 de ani să adune – cu mare trudă, suntem siguri – nu mai puţin de şapte terenuri şi nouă case şi apartamente. 

Situate mai toate în buricul Bucureştiului, în cartierul de lux Pipera, la Predeal sau la malul mării. De ieri, două terenuri şi un apartament din Bucureşti sunt sub sechestru. Această măsură asiguratorie a fost dispusă de procurorii anticorupţie în vederea recuperării pagubei produse prin săvârşirea de inculpaţi a infracţiunii de abuz în serviciu, reţinută în sarcina lor, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

La plecarea de la sediul DNA, Gabriel Oprea părea ceva mai relaxat. Probabil la gândul că îi mai rămân câteva proprietăţi, mai ales cele de la munte şi de la mare, că tot se apropie vara. Culmea, nu a fost însoţit nici de mica armată de bodyguarzi care îl escortau peste tot de când generalul nu mai este ministru.

casa-89161161.jpg

oprea, DNA, casa, sechestru
Gabriel Oprea locuieşte în această vilă din cartierul Cotroceni
Loading...
 
 

Citește și

  • gabriel oprea general ministru vicepremier

    A lucrat toată viața la stat. Cel mai mare salariul îl are acum, când Gabriel Oprea este vicepremier, ministru și deputat: 8.552 lei pe lună. Însă generalul cu patru stele are opt case și mulți bani în cont.

  • A fost nevoie să moară un om ca să se afle, în sfârşit, mizeriile făcute de Gabriel Oprea cât timp a condus Ministerul de Interne. Procurorii DNA confirmă ceea ce Click! a dezvăluit în ultimele luni. Fostul vicepremier, poreclit ”Interesul naţional”, mergea cu girofar chiar şi la piaţă, la restaurant sau spre casă. Oamenii legii au cerut luni (25 ianuarie) începerea urmăririi penale împotriva lui Oprea. Colegii lui senatori trebuie să ia în discuţie această cerere.

  • gabriel oprea

    În familia lui Gabriel Oprea, plagiatul a devenit un mod de viaţă. Fiica şi ginerele fostului ministru de Interne şi-au susţinut doctoratele cu lucrări şi articole ştiinţifice copiate fără ruşine de la alţi autori, fără menţionarea sursei, potrivit unei anchete publicate de site-ul Pressone.ro.

  • alexandra dobre

    Un polițist pe motocicletă, care deschidea drumul pentru coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, a murit marți, 20 octombrie, într-un accident pe strada Știrbei Vodă din București. În urmă au rămas o soție însărcinată cu primul lor copii, un ministru tăcut ca peștele și multe întrebări. Singura voce care s-a făcut auzită din anturajul lui Oprea a fost cea a Alexandrei Dobre, sexy-consiliera ministrului, cu un atac murdar la adresa lui Lucian Mîndruță.