Furturile i-au speriat pe edili: mai mulţi poliţişti locali în cartierul Petricani

Ultima actualizare:

    Poliţiştii primăriei vor fi nevoiţi să patruleze pe jos, căci străzile din cartierul Petricani sunt greu accesibile
Poliţiştii primăriei vor fi nevoiţi să patruleze pe jos, căci străzile din cartierul Petricani sunt greu accesibile

Nu mai puţin de 60 de poliţişti locali ai Primăriei sectorului 2 vor asigura, de mâine, ordinea şi liniştea publică în cartierul Patricani-Steaua Roşie. Oamenii legii vor lucra în trei schimburi, după o decizie a primarului sectorului 2, Neculai Onţanu.

Edilii sectorului 2 se tem că fenomenul infracţional va lua amploare în această zonă a oraşului. Locuitorii cartierului au depus mai multe plângeri în care reclamă fapte anstisociale care necesită intervenţia poliţiei în zona de case a cartierului Petricani. Cele mai multe plângeri se referă la furturi din reţelele de electricitate, furturi din locuinţe, agresiuni asupra locatarilor, furturi de carburanţi şi de componente ale utilajelor care lucrează la extinderea reţelei de apă şi canalizare. Poliţişti locali dislocaţi în zonă vor colabora cu echipajele Jandarmeriei, formând echipe mixte de patrulă pentru monitorizarea cartierului 24 de ore din 24.

Pe străzi se circulă greu cu maşinile
Pe străzi se circulă greu cu maşinile

În cartierul Petricani, Primăria Capitalei derulează un proiect de extindere a reţelelor de apă şi canalizare, însă acesta bate pasul pe loc. Primăria sectorului 2 a dispus controale la firmele care lucrează la realizarea acestui proiect. Autorităţile locale sunt dispuse să aplice amenzi usturătoare firmelor angajate de Municipalitate care au întârziat, nejustificat, lucrările. Din cauza modului în care se munceşte, cele 29 de străzi cuprinse în programul de extindere a reţelelor sunt impracticabile. Locuitorii cartierului se deplasează pe străzi încălţaţi cu cizme, iar autovehiculele pe care le deţin nu pot intra deloc pe străzi.  

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net