Furturile i-au speriat pe edili: mai mulţi poliţişti locali în cartierul Petricani

CLIIMA20121106_0011_1.jpg

Poliţiştii primăriei vor fi nevoiţi să patruleze pe jos, căci străzile din cartierul Petricani sunt greu accesibile

Nu mai puţin de 60 de poliţişti locali ai Primăriei sectorului 2 vor asigura, de mâine, ordinea şi liniştea publică în cartierul Patricani-Steaua Roşie. Oamenii legii vor lucra în trei schimburi, după o decizie a primarului sectorului 2, Neculai Onţanu.

Edilii sectorului 2 se tem că fenomenul infracţional va lua amploare în această zonă a oraşului. Locuitorii cartierului au depus mai multe plângeri în care reclamă fapte anstisociale care necesită intervenţia poliţiei în zona de case a cartierului Petricani. Cele mai multe plângeri se referă la furturi din reţelele de electricitate, furturi din locuinţe, agresiuni asupra locatarilor, furturi de carburanţi şi de componente ale utilajelor care lucrează la extinderea reţelei de apă şi canalizare. Poliţişti locali dislocaţi în zonă vor colabora cu echipajele Jandarmeriei, formând echipe mixte de patrulă pentru monitorizarea cartierului 24 de ore din 24.

CLIIMA20121106_0012_1.jpg

Pe străzi se circulă greu cu maşinile

În cartierul Petricani, Primăria Capitalei derulează un proiect de extindere a reţelelor de apă şi canalizare, însă acesta bate pasul pe loc. Primăria sectorului 2 a dispus controale la firmele care lucrează la realizarea acestui proiect. Autorităţile locale sunt dispuse să aplice amenzi usturătoare firmelor angajate de Municipalitate care au întârziat, nejustificat, lucrările. Din cauza modului în care se munceşte, cele 29 de străzi cuprinse în programul de extindere a reţelelor sunt impracticabile. Locuitorii cartierului se deplasează pe străzi încălţaţi cu cizme, iar autovehiculele pe care le deţin nu pot intra deloc pe străzi.  

Loading...