Furtunile au făcut prăpăd în județele Brașov, Hunedoara și Sibiu

pagube_furtuna.jpg

Primele furtuni din această toamnă aU zburat acoperișurile din patru localități din trei județe
Primele furtuni din această toamnă aU produs pagube importante imobilelor din patru localități
Foto: IGSU
Citeste tot despre: 

În ultimele 24 de ore, pompierii din județele Brașov, Hunedoara și Sibiu au intervenit pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteorologice periculoase. La nivel național au fost emise 29 atenționări/avertizări meteorologice care vizau intensificări ale vântului în zona de munte și în sudul Banatului.

Echipajele de intervenție au avut cel mai mult de furcă în patru localități din județele Brașov, Hunedoara și Sibiu, unde s-a intervenit pentru degajarea a 35 de acoperișuri desprinse, 7 copaci căzuți pe carosabil, 2 panouri publicitare rupte, fiind avariate 13 autoturisme. De asemenea, circulația rutieră a fost temporar blocată pe 2 drumuri naționale ( DN 1 și DN 73A/BV ) din cauza copacilor căzuți pe carosabil. Pentru avertizarea populației din zonele aflate sub efectul atenționărilor meteorologice COD ROȘU și COD PORTOCALIU au fost transmise 15 mesaje prin sistemul RO-ALERT, în județele Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova și Sibiu.

Apel de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență

Reamintim populației că pe timpul manifestării fenomenelor periculoase să rămână în locuințe sau alte spații închise care le pot asigura protecția. De asemenea, recomandăm parcarea autoturismelor în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

 

Citiți și

 

Furtunile au ”măturat” 28 de localități din 11 județe și Capitala

 

Cod galben de furtuni în mai multe judeţe

Loading...

Citește și