Furtunile au doborât copaci şi au măturat totul în jur

Ultima actualizare:
În judeţul Caraş-Severin mai mulţi copaci au fost puşi la pământ de vijelie
În judeţul Caraş-Severin mai mulţi copaci au fost puşi la pământ de vijelie

După zilele de cod roşu de caniculă, arşiţa a fost stinsă de ploi torenţiale în câteva localităţi din ţară, unde furtunile au pus la pământ mai mulţi copaci. Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică valabil din data de 6 august și până la 8 august. Zonele afectate sunt regiunile vestice, nordice, centrale și nord-estice, dar și zonele de munte.

În intervalul menţionat, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată, anunţă meteorologii. Aceasta se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp şi izolat 40-50 l/mp. În judeţul Caraş-Şeverin furtuna a doborât mai mulţi copaci, iar la Arad a plouat cu găleata. Imagini cu fenomenele extreme au fost surprinse de fotoreporterii Indieframe. 


    În cartierul Băneasa, vântul a bătut cu puterefoto: Indieframe
În cartierul Băneasa, vântul a bătut cu puterefoto: Indieframe

“Astfel de fenomene vor fi mai frecvente din seara zilei de duminică și până în dimineața zilei de luni, la munte, în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și în cea mai mare parte a Moldovei”, a anunțat ANM. Probleme au fost înregistrate şi în judeţul Bihor. Mai mulţi stâlpi de electricitate şi copaci au fost rupţi de vânt,iar circulaţia rutieră pe DN1 (E60) Oradea - Huedin a fost îngreunată din cauza unui stâlp căzut pe carosabil, dar şi a ploii puternice. 

De asemenea, tot duminică seara, acoperişurile a aproximativ 20 de case au fost avariate în urma unei furtuni puternice în satul Dedrad din comuna Batoş.

Mai multe autoturisme au fost avariate, iar bucăţi de acoperiş au fost smulse de vânt, în timpul unei furtuni puternice la Iaşi.

Manifestări specifice instabilităţii au avut loc şi în Capitală. În cartierul Băneasa, vântul puternic a măturat totul în jur, iar ploaia torenţială de câteva minute a mai stins canicula. Fericiţi că se pot răcori, în sfârşit, mai mulţi tineri au stat în ploaie desculţi ca să profite de fiecare picătură de apă. Şi pe calea ferată au fost probleme. Trei trenuri au rămas blocate la Drobeta Turnu Severin, după ce copaci rupţi de furtună au căzut peste linia ferată, în cădere rupând şi cablurile de alimentare cu energie electrică.

simeon stalpnicul png

Pe parcursul zilei de luni  și în cursul nopții de luni spre marți, furtuni vor avea loc cu precădere în zonele deluroase și montane, precum și în Transilvania, Moldova și Maramureș. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net