Funcționarul care i-a dat medicului cu 8 clase dreptul să opereze a fost sancționat!

Ultima actualizare:

    Matthew Mode a operat zeci de paciențiFoto: Facebook
Matthew Mode a operat zeci de paciențiFoto: Facebook

Cazul medicului fals Matthew Goode este anchetat de Colegfiul Medicilor, de procurori, dar și de Ministerul Sănătății. Italianul cu opt clase s-a dat drept chirurg plastician și a efectuat intervenții pe mai mulți pacienți, în clinicile private din București.

Colegiul Medicilor a început o verificare a tuturor centrelor private în care lucreaz medici din străinătate și a sesizat parchetul. Pe numele său real Matteo Politi, doctorul fals a primit codul de parafă pe 23 martie 2018, de la Biroul de Informatică și Biostatică Medicală.

Funcționarul public care i-a dat codul de parafă a fost mutat disciplinar

În urma dezvăluirilor apărute în presă, conducerea instituției a demarat o anchetă internă și a sesizat în conformitate cu prevederile legilor în vigoare Comisia de disciplină de la nivelul DSPMB, pentru a analiza modul în care funcționarul public din cadrul biroului a soluționat solicitarea lui Matteo Politi, potrivit stirileprotv.ro.

„Menţionăm că funcţionarul public a fost mutat disciplinar, urmând că până la finalizarea cercetărâi disciplinare să-şi desfăşoare activitatea în cadrul altui compartiment”, a anunțat DSPMB, într-un comunicat de presă.

Matthew Mode să lăuda că e absolventul unei universități presitgioase

Matteo Politi avea un CV impresionant. Falsul chirurg se lăuda că absolvise universități prestigioase, însă în realitate are opt clase, iar în țara lui a fost valet de parcare. Matthew Mode nu avea nici avizul Colegiului Medicilor, care a sesizat Parchetul în acest caz.

Ministru Sănătății Sorin Pintea a declarat, marți (5 februarie), că ministerul nu i-a echivalat diplomele de studii falsului medic și că acestuia i-a fost permis să opereze în mod ilegal. 

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net