Fraţii dispăruţi în Făgăraş, ucişi de o avalanşă?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

După o săptămână de căutări, fraţii Arpad Gabor (37 ani) şi Bobo Gabor (35 ani) au fost găsiţi luni. Din păcate, decedaţi! Sâmbătă, jandarmii montani şi salvamontiştii au găsit un trup îngheţat pe creasta munţilor Făgăraş, iar în buzunarele hainelor au descoperit cartea de identitate a unuia dintre fraţii plecaţi să facă alpinism.

Luni (21 noiembrie), a fost găsit şi cel de-al doilea trup fără viaţă. Cei doi fuseseră daţi dispăruţi încă de sâmbăta trecută. Echipa Salvamont Victoria a fost cea care l-a găsit pe Bobo Gabor, fratele mai mic, în zona Fereastra Mică a Sâmbetei, pe teritoriul judeţului Braşov. Trupul celui de-al doilea frate a fost găsit şi el duminică în jurul prânzului în aceeaşi zonă.


    Lângă trupul lui  Bobo Gabor  a fost găsit cortul  nedesfăcut
Lângă trupul lui Bobo Gabor a fost găsit cortul nedesfăcut

”Şase zile am luat la picior muntele de jos şi până spre Vârful Moldoveanu. Ieri am avut succes pentru că s-a mai topit din zăpadă. Trupul victimei era prea îngheţat ca să-l putem identifica. (...)  astăzi (n.r. duminică) am găsit o altă persoană la 100 de metri depărtare de victima găsită ieri. Era acoperită cu un metru de zăpadă”, ne-a declarat Laurenţiu Stoian, şef jandarmeria montană Braşov. Cel mai probabil, cei doi fraţi au fost surprinşi de o avalanşă şi au decedat prin asfixiere, însă acest lucru va fi confirmat în urma autopsiei. Cei doi fraţi din Harghita aveau experienţă în alpinism şi, potrivit cunoscuţilor, erau bine echipaţi.  De altfel, ei mai trecuseră prin situaţii-limită. De data aceasta însă, expediţia montană le-a fost fatală!


    Salvamontiştii l-au găsit ieri pe  cel de-al doilea frate
Salvamontiştii l-au găsit ieri pe cel de-al doilea frate

Avertizare!

Salvamontiştii şi jandarmii montani atrag din nou atenţia: traseele de vară sunt închise până în luna mai 2017. Iar traseele de iarnă sunt deschise doar atunci când permit condiţiile meteorologice. Cele mai sigure surse de informare sunt salvamontiştii. Pentru orice detalii despre cabane şi trasee montane în munţii din România aveţi la dispoziţie numărul 07SALVAMONT.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net