Frăția suferinței din Belgia. Șase răniți din Colectiv se au ca o familie la Bruxelles

Ultima actualizare:

    Adina Apostol este unul dintre supraviețuitorii tragediei de la ColectivFoto: captură DIGI24
Adina Apostol este unul dintre supraviețuitorii tragediei de la ColectivFoto: captură DIGI24

30 octombrie- data care nu va fi niciodată uitată, ziua în care destinul a sute și mii de oameni a rămas cu pecetea fumului și a mirosului de carne arsă în nări și în suflete.

După tragedia din 2015, țările mai bine pregătite din punct de vedere medical au sărit în ajutorul României. Germania, Belgia și Franța sunt doar câteva dintre ele. În lipsa unui sistem medical sănătos în România, nici acum nu am putea face față unei tragedii de asemenea dimensiuni.

Una dintre victimele care au ajuns în Belgia și care și acum mai fac tratamente acolo este Adina Apostol. Face kinetoterapie pentru a încăța să-și folosească din nou degetele. Fiecare oră de kinetoterapie costă 46 de euro. Ea se află în România zilele acestea, când a acordat și un interviu pentru emisiunea “În fața ta”, de la DIGI24, alături de Cristina Hurdubaia, voluntar care a ajutat familiile după tragedie.

Adina a povestit despre clipele trăite după ce s-a trezit din comă într-un spital din Bruxelles, dar și despre modul în care simte schimbările din societate, dacă ele există, la un an de la evenimentul care a marcat-o pentru totdeauna.

Mama ei a trebuit să-și părăsească locul de muncă și să meargă cu ea în Belgia, tatăl a rămas acasă să aibă grijă de tot, iar fratele este cel cu care ține legătura și cel care a devenit mâna ei dreaptă, fiind persoana care se ocupă de dosarele medicale cu facturi și dovezi care trebuie să ajungă la oficialitățile din România.

"Îmi doresc să plec din România"

În Belgia sunt alte cinci victime alături de ea. Chiar și la un an, tratementele continuă și vor continua multă vreme de acum încolo. Durerea i-a apropiat pe cei șase, iar ei au devenit sprijin unul pentru celălalt. Locuiesc în acceași clădire din capitala Belgiei, merg deseori unul cu celălalt la spital pentru a nu se simți singuri, își petrec timpul liber împreună, iar din când în când mai ies și în oraș, pentru a-și lua gândurile de la suferință chiar și pentru două-trei ore.

Adina este, la fel ca mulți alții, măcinată de faptul că vinovații nu au fost numiți și că nu au început să plătească pentru greșelile lor. Iubește România, dar nu și ce se întâmplă aici, chiar dacă a găsit sprijin din partea prietenilor, a angajatorilor și a multor necunoscuți. Își dorește doar să se facă bine, dar nu-și dorește să mai trăiască în țară.

La emisiunea de la DIGI24 a și explicat de ce: “Îmi doresc să plec de aici. Nu pentru că imi reneg țara sau am o problemă cu țara asta, ci pentru că celor care ne conduc nu le pasă de noi. Am văzut că se poate și altfel în părțile civilizate”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net