Fratele vicepreşedintelui ANPC a fost condamnat pentru evaziune fiscală. Ce pedeapsă a primit omul de afaceri Alexandru Giurcău

Verdict al magistraților gorjeni în cazul omului de afaceri Alexandru Giurcău, nimnei altul decât fratele vicepreședintelui ANPC. Acesta a primit 3 ani și șase luni de închisoare pentru evaziune fiscală.

Omul de afaceri Alexandru Giurcău a fost condamnat pentru evaziune fiscală de Tribunalul Gorj. Fratele vicepreședintelui ANPC are de ispășit 3 ani și șase luni de închisoare, în mai multe dosare în care a fost acuzat de evziune fiscală. Giurcău a fost judecat în calitate de administrator al unor firme de deratizare din oraș, prezentate generic de acesta sub denumirea de ,,Regele Gândacilor”. 

Alexandru Giurcău a prtimit o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare 

”Condamnă pe inculpatul GIURCĂU ALEXANDRU, administrator al S.C. FULSTYLE ECO S.R.L. Târgu Jiu, la: – 2 ani şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în modalitatea sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale prin evidenţierea în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, în formă continuată (153 acte materiale)(…). Condamnă acelaşi inculpat la: – 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în modalitatea omisiunii, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, în formă continuată, (37 acte materiale)(…) Condamnă acelaşi inculpat la: – 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală în modalitatea sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale prin evidenţierea în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, în formă continuată (64 acte materiale)(…) Contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 2 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 1 an şi 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 6 luni închisoare”, a stabilit Tribunalul Gorj, scrie gorjeanul.ro. 

În aceeași hotărâre, instanța a dispus ca Alexandru Giurcău să nu aibă voie timp de 3 ani să fie implicat în afaceri, asta în contextul în care după începerea cercetărilor în acest dosar el și-a deschis o altă firmă și și-a continuat activitatea, scrie gorjeanul.ro. În prezent, pe averea lui Giurcău a fost pus sechestru în cuantum de peste 200.000 de lei. 

Citește și: 

Daniel Dragomir a plecat din țară cu o zi înainte de condamnare. Era însoţit de o femeie

Raoul, condamnat la doi ani de închisoare și patru luni de muncă în folosul comunității. A comis-o de 8 ori

Loading...
 
 

Citește și

  • ingrid vlasov si marian nedelcu

    Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare în dosarul în care a fost judecat pentru folosirea influenţei pentru obţinerea de foloase, delapidare şi fals în înscrisuri. În același dosar au fost judecați și fiica lui Vlasov, Ingrid, alături de soțul ei, fostul manechin Marian Nedelcu.

  • Având în vedere că se spune că celebritatea și banii reușesc să schimbe sau să influențeze negativ caracterul omului, vedetele ar putea avea o scuză atunci când vine vorba de condamnările lor la închisoare. După ce au decis să se situeze de cealaltă parte a legii, cinci vedete autohtone au plătit acțiunile lor cu prețul libertății sau al pătării imaginii personale, în cazul celor mai norocoși. Iată motivele pentru care cinci vedete autohtone au fost condamnate la închisoare!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1