Fratele vicepreşedintelui ANPC a fost condamnat pentru evaziune fiscală. Ce pedeapsă a primit omul de afaceri Alexandru Giurcău

Ultima actualizare:

    Foto: arhivă
Foto: arhivă

Verdict al magistraților gorjeni în cazul omului de afaceri Alexandru Giurcău, nimnei altul decât fratele vicepreședintelui ANPC. Acesta a primit 3 ani și șase luni de închisoare pentru evaziune fiscală.

Omul de afaceri Alexandru Giurcău a fost condamnat pentru evaziune fiscală de Tribunalul Gorj. Fratele vicepreședintelui ANPC are de ispășit 3 ani și șase luni de închisoare, în mai multe dosare în care a fost acuzat de evziune fiscală. Giurcău a fost judecat în calitate de administrator al unor firme de deratizare din oraș, prezentate generic de acesta sub denumirea de ,,Regele Gândacilor”. 

Alexandru Giurcău a prtimit o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare 

”Condamnă pe inculpatul GIURCĂU ALEXANDRU, administrator al S.C. FULSTYLE ECO S.R.L. Târgu Jiu, la: – 2 ani şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în modalitatea sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale prin evidenţierea în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, în formă continuată (153 acte materiale)(…). Condamnă acelaşi inculpat la: – 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în modalitatea omisiunii, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, în formă continuată, (37 acte materiale)(…) Condamnă acelaşi inculpat la: – 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală în modalitatea sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale prin evidenţierea în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, în formă continuată (64 acte materiale)(…) Contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 2 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 1 an şi 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 6 luni închisoare”, a stabilit Tribunalul Gorj, scrie gorjeanul.ro. 

În aceeași hotărâre, instanța a dispus ca Alexandru Giurcău să nu aibă voie timp de 3 ani să fie implicat în afaceri, asta în contextul în care după începerea cercetărilor în acest dosar el și-a deschis o altă firmă și și-a continuat activitatea, scrie gorjeanul.ro. În prezent, pe averea lui Giurcău a fost pus sechestru în cuantum de peste 200.000 de lei. 

Citește și: 

Daniel Dragomir a plecat din țară cu o zi înainte de condamnare. Era însoţit de o femeie

Raoul, condamnat la doi ani de închisoare și patru luni de muncă în folosul comunității. A comis-o de 8 ori

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net