FOTO/VIDEO Elicopter SMURD căzut în lacul Siutghiol. Toţi membrii echipajului au murit

lacul_siutghiol.jpg

lacul siutghiol elicopter
Scafandrii au căutat victimele accidentului de elicopter luni seară, în lacul Siutghiol
Foto: Mediafax

Un elicopter SMURD, cu patru persoane la bord, a căzut luni după-amiază în lacul Siutghiol (judeţul Constanţa). Medicul Laura Vizireanu a fost resuscitată, dar a murit la spital. Aceeaşi soartă au avut-o şi copilotul Ginel Claudiu Crăcănel, precum şi pilotul Petre Cătuneanu. Spre dimineaţă, scafandrii au găsit şi trupul neînsufleţit al asistentei, cel de-al patrulea membru al echipajului.

UPDATE Toţi cei patru membri ai echipajului care se aflau în elicopterul SMURD au decedat. Deşi au fost resuscitaţi timp de mai multe ore, atât pilotul cât şi co-pilotul au murit la spital. De asemenea, spre dimineaţă scafandrii au găsit în lac trupul neînsufleţit al asistentei. Prima care şi-a pierdut viaţa a fost medicul SMURD, decedat la spital, potrivit adevarul.ro.

UPDATE 01.00 A treia persoană din elicopterul SMURD prăbuşit în lacul Siutghiol a fost adusă, luni noapte, la mal de scanfandri, iar la ora transmiterii acestei ştiri medicii îi fac masaj cardiac.

petre_catuneanu_pilot.jpg

elicopter accident constanta pilot morti
Pilotul Petre Cătuneanu nu a putut fi salvat de medici

Potrivit primelor informaţii de la faţa locului, este vorba despre Petre Cătuneanu, pilotul elicopterului prăbuşit, echipajele medicale care aşteptau pe ponton începând imediat să îi facă masaj cardiac, bărbatul urmând să fie dus apoi în ambulanţa SMURD, unde vor continua manevrele de resuscitare, după care va fi dus la spital şi vor fi urmate aceleaşi proceduri ca şi în cazul copilotului găsit în urmă cu aproape trei ore, transmite corespondentul Mediafax.

La ora transmiterii acestei ştiri, echipele de intervenţie continuă căutările pentru găsirea celei de-a patra victime aflate în elicopterul prăbuşit în lacul Siutghiol, respectiv asistenta medicală.

UPDATE 00.00 Medicul recuperat de pompieri şi internat în stare critică la Spitalul Judeţean Constanţa a murit.

”Din păcate, am fost informaţi, şi familia a fost informată, că medicul a decedat, a fost declarat decedat la spital acum câteva minute. Au fost făcute toate încercările pentru a-i salva viaţa, dar din păcate asta este situaţia”, a spus Raed Arafat.

Potrivit acestuia, copilotul este resuscitat, dar ”şansele sunt minime”. ”Nu credem că vom reuşi”, a continuat Arafat.

Laura Vizireanu, medicul aflat în elicopterul SMURD prăbuşit, a fost prima persoană recuperată de pompieri din apă. Aceasta a fost resuscitată iniţial de medicii de pe ambulanţă timp de aproximativ 45 de minute, ea răspunzând manevrelor de resuscitare. Ulterior, femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, fiind internată în stare critică la secţia de terapie intensivă.

UPDATE Ora 23.55. Medicul Laura Vizireanu, scoasă din apele lacului de salvatori in stare critica, a decedat la spital din cauza ranilor si a socului hipotermic. Copilotul elicopterului, gasit in urma cu putin timp, nu da semne vitale si probabil va fi declarat decedat. O a treia persoana a fost scoasa din apa in urma cu cateva minute, iar medicii executa manevre de resuscitare.

UPDATE 21.30. Cea de-a doua victimă a fost adusă la mal, de către echipele de intervenție, la circa cinci ore de la producerea accidentului.

Este vorba despre Ginel Claudiu Crăcănel (42 de ani), copilotul elicopterului prăbuşit, echipajele medicale aflate la faţa locului începând imediat masajul cardiac. Arafat a spus că bărbatul este în stop-cardiorespirator şi în şoc hipotermic şi posibil şi cu traumatisme.

copilot_ginel_cracanel_expressdebanat.ro_.jpg

elicopter accident constanta copilot cracanel
Copilotul Ginel Claudiu Crăcănel a făcut parte din echipa Bazei Aeriene 71 Caransebeș
Foto: expressdebanat.ro

Raed Arafat a spus că înainte să ajungă la locul prăbuşirii elicopterului a trecut pe la Spitalul Judeţean şi s-a interesat de starea doctoriţei salvate, spunând că aceasta este în stare critică şi este intubată, fiind în continuare la Terapie Intensivă.

Totodată, Arafat a mai spus că marţi se va decide dacă aparatele SMURD de genul celui prăbuşit în lac vor rămâne la sol pentru inspecţie tehnică.

UPDATE 21.00 - Victimele accidentului aviatic de la Constanța sunt căutate în lacul Siutghiol cu ambarcațiuni cu vâsle, pentru a se evita producerea unor accidente în condiții de vizibilitate scăzută, transmite Ministerul Afacerilor Interne (MAI) într-un comunicat.

"Căutările pentru găsirea tuturor membrilor echipajului elicopterului continuă, acționându-se cu nouă ambarcațiuni de diferite tipuri cu mijloace de iluminat subacvatice și de suprafață, având la bord echipe de scafandri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (din cadrul Ministerului Afacerilor Interne) și ai Ministerului Apărării Naționale. Precizăm că în conformitate cu procedurile de căutare, în zona de acțiune a scafandrilor sunt folosite ambarcațiuni cu vâsle, pentru a evita producerea unor accidente în condiții de vizibilitate scăzută", se arată în comunicatul MAI.

La fața locului sunt mobilizați peste 150 de pompieri, jandarmi, polițiști, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și militari, dintre care 42 sunt scafandri profesioniști, mai precizează reprezentanții MAI. Până la acest moment echipele de căutare au găsit și ridicat la suprafață mai multe părți din aeronava prăbușită.

UPDATE 20.00 Un elicopter cu echipe de salvatori din Bucureşti se îndreaptă spre locul accidentului aviatic, vicepremierul Gabriel Oprea solicitând, totodată, intervenţia de urgenţă a scafandrilor militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale pentru a participa la misiunea de căutare, anunţă Mediafax.

"Pentru intensificarea căutărilor membrilor echipajului elicopterului EC 135, operat de SMURD Constanţa, prăbuşit în zona lacului Siutghiol, din judeţul Constanţa, din ordinul vicepremierului Gabriel Oprea un elicopter cu echipe de salvatori din Bucureşti este deja în zbor spre zona accidentului. Totodată, vicepremierul Gabriel Oprea a solicitat intervenţia de urgenţă a scafandrilor militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale pentru a participa la misiunea de căutare. Primele forţe suplimentare au ajuns deja la locul accidentului", informează MAI într-un comunicat de presă.

UPDATE 19.00 Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat că scafandrii au găsit cabina elicopterului, dar în aceasta nu se afla niciun om. Căutările continuă.
UPDATE 18.39 Conform unui scafandru aflat la faţa locului, vizibilitatea în apa este foarte slabă, de cel mult jumătate de metru, iar adâncimea apei este de cel puţin patru metri. Deocamdată au găsit doar jumătate din elicopter (coada), dar nu găsesc carlinga, unde se presupune că se află prinse celelalte persoane din elicopter, scrie adevarul.ro.

Cristian Ciortan, iubitul uneia dintre victimele care nu a fost încă găsită de echipajele de căutare, a declarat, pentru ”Adevărul”, că doar cu 10 minute înainte de tragedie, primise un SMS de la Gabriela Harton, logodnica sa, care îi confirmase că este însărcinată.

Asistenta Gabriela Camelia Harton

asistenta
Asistenta Gabriela Camelia Harton

Bărbatul mai semnalează că elicopterul nu avea de ce să mai zboare şi că i-ar fi fost schimbată direcţia pe ultima sută de metri: ”Mi-a zis că pleacă să alimenteze la Kogălniceanu (Aeroportul MIhai Kogălniceanu - n.r.). În mod normal, la Kogălniceanu ar fi trebuit să rămână, dar au fost redirecţionaţi încă din timpul zborului, pe ultima sută de metri, spre aeroportul Tuzla”.

UPDATE 18.20 Oficialii de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu au declarat că elicopterul a aterizat la 15.48 pentru alimentare. La 16.00 operaţiunile de alimentare s-au încheiat, iar la 16.07 elicopterul a decolat cu destinaţia Tuzla. Toate operaţiunile s-au desfăşurat în condiţii normale, informează reporterntv.ro.

La 16.18 turnul de control de la Mihail Kogălniceanu a încercat să ia legătura cu pilotul elicopterului, având în vedere că aparatul de zbor trebuia să fi ajuns la Agigea. Pilotul nu a apucat să anunţe vreo problemă.

UPDATE 17.30 Femeia scoasă din apele Lacului Siutghiol a fost salvată. Este vorba de medicul Laura Vizireanu, de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa, căreia i-a revenit pulsul.

laura_vizireanu.jpg

laura vizireanu
Laura Vizireanu, victima salvată din elicopterul SMURD

Aparatul de zbor aterizase la baza aeriană Mihail Kogălniceanu pentru realimentare, după ce transportase un pacient din Tulcea la Spitalul Judeţean Constanţa. Martorii au declarat pentru adevarul.ro că accidentul s-a produs în jurul orei 16.16, iar ambulanţa a ajuns la 16.40.

Site-ul reporterntv.ro notează că echipajul a supravieţuit şi s-a agăţat de epava aparatului de zbor. La bordul elicopterului se aflau pilotul, copilotul, un medic şi o asistentă. Mai multe persoane ar fi sărit în apă pentru a salva victimele.

 • Locul în care s-a prăbuşit elicopterul
  Foto: captură România Tv
 • Mai multe echipe de intervenţie s-au deplasat la faţa locului
  Foto: cugetliber.ro
 • Laura Vizireanu a fost prima victimă scoasă din apele Lacului Siutghiol
  Foto: cugetliber.ro
 • Medicul Laura Vizireanu (stânga) şi asistenta Gabriela Harton
  Foto: cugetliber.ro
 • Medicul Laura Vizireanu
 • asistenta
  Asistenta Gabriela Camelia Harton
 • Laura Vizireanu nu a supravieţuit, în ciuda eforturilor medicilor
  Foto: cugetliber.ro
 • Foto: Neptun Tv
 • Maximize

1/8

Una dintre victime a fost salvată şi transportată cu o barcă la mal. Potrivit dr. Ionuț Cealera, director medical Ambulanța Constanța, doar unul dintre pasagerii elicopterului a fost salvat până acum, ceilalți trei fiind căutați în continuare cu scafandri și bărci, scrie reporterntv.ro.

Potrivit aceleaşi surse, elicopterul avea un an de funcţionare şi fusese cumpărat de Consiliul Judeţean Constanţa. De trei săptămâni se afla în serviciul SMURD.

 

un-elicopter-s-a-prabusit-in-lacul-siutghiol-112692.jpg

elicopter smurd siutghiol
Pe malul lacului Siutghiol s-au strâns mai multe persoane, încercând să afle ce s-a întâmplat cu echipajul elicopterului
Foto: Reporter NTV

 

un-elicopter-s-a-prabusit-in-lacul-siutghiol-112695.jpg

elicopter smurd
Acesta este locul în care s-a prăbuşit elicopterul
Foto: Reporter NTV

 

un-elicopter-s-a-prabusit-in-lacul-siutghiol-112699.jpg

elicopter smurd
Una dintre victime a fost adusă la mal
Foto: Reporter NTV

siutghiol.jpg

siutghiol
Lacul Siutghiol se află în nordul oraşului Constanţa
Google Maps
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1