Fotografii șocante! Polițiștii români de frontieră sunt acuzați că-i bat cu biciul și îi electrocutează pe refugiați

Ultima actualizare:

    Acest refugiat îi acuză pe polițiștii români de frontieră că l-au bătut Fotografii: Twitter
Acest refugiat îi acuză pe polițiștii români de frontieră că l-au bătut Fotografii: Twitter

Acuzații grave aduse polițiștilor de frontieră din România! Refugiații care ajung ilegal la graniță spun că aceștia îi bat, îi electrocutează sau îi incendiază. Mărturiile au fost adunate de mai multe ONG-uri din Serbia, iar toate ajung la aceeași concluzie: oamenii legii se poartă cu o violență ieșită din comun față de aceștia.

Pe 19 august, șase sirieni și un egiptean au ajuns în Belgrad. Au vrut să intre ilegal în țara noastră, dar au fost detectați de camerele de termoviziune și găsiți imediat de autorități.  

Ei spun că au fost trimiși cu forța în Serbia, de unde au venit, de polițiștii români, dar că înainte ar fi fost bătuți cu biciul și chinuiți, relatează Euronews.

Unul dintre ei are un picior amputat și îi acuză pe români l-au bătut cu propriile cârje. Ei spun că fuseseră deja agresați și de poliția ungară cu bastoane, dar că nu fuseseră biciuiți până atunci.

Mâna bărbatului este vânătă de la lovituri
Mâna bărbatului este vânătă de la lovituri

Unul dintre ei aproape că și-a pierdut un ochi. Unii dintre migranți acuză că au fost supuși la șocuri electrice, le-au fost incendiate hainele ori au fost intimidați cu focuri de armă trase în aer.

Întâmplarea nu ar fi singulară. Un grup de migranți care a traversat Turcia, Grecia și Albania pentru a ajunge la o tabără de refugiați din Serbia ar fi trecut printr-o experiență similară. 

Mărturiile șocante de tortură, strânse de ONG-uri

Mărturiile șocante au fost adunate de mai multe ONG-uri din țara vecină. Nenorocirile ar avea loc la granița cu România, de-a lungul Dunării, în provincia autonomă Voivodina, frontiera de acolo fiind un punct fierbinte a așa-zisei „Rute Balcanice”. Un ONG sârbesc estimează că „cel puțin 50 de oameni” sunt expulzați forțat din România în Serbia în fiecare zi. Un altul vorbește despre 400-600 pe săptămână.

Imaginile torturii în rândul refugiaților
Imaginile torturii în rândul refugiaților

Se spune că oamenii legii români s-ar fi organizat în „comando-uri”, agenți îmbrăcați în negru cu măști sau cagule pe fețe pentru a nu putea fi recunoscuți.

Poliția Română de Frontieră neagă teribilele acuzații

Contactată de Euronews, Poliția de Frontieră Română a negat acuzațiile. „Toate acțiunile întreprinse de polițiștii de frontieră români împotriva migranților care acționează ilegal la graniță trebuie să fie în acord cu legislația națională și internațională, inclusiv respectul pentru drepturile omului”.

Organizațiile românești care colaborează cu UNHCR (agenția pentru refugiați a ONU) pentru a ajuta victimele traficului de persoane, precum Generația Română Tânără sau Consiliul Național Român pentru Refugiați, spun că nu știau de presupusele violențe care au loc la granița țării.

În primele șapte luni ale acestui an, 1.823 de migranți au fost găsiți la granița cu Serbia încercând să ajungă ilegal în România.

Au fost expulzați, însă, doar cu acordul unui judecător și după ce au refuzat azil politic în România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net