Fotografii de 600.000 de euro cu Brâncuşi, recuperate de poliţişti

Ultima actualizare:
Fotografii Brâncuşi
Fotografii Brâncuşi

Şase fotografii care îl înfăţişează pe Constantin Brâncuşi, dispărute în urmă cu trei ani şi jumătate din casa unei strănepoate de-a sculptorului, au fost recuperate de poliţiştii bucureşteni.

Pozele, care valorează 600.000 de euro, din spusele victimei, au fost furate de un om de încredere al proprietarei, bărbatul care se ocupa de întreţinerea apartamentului situat în sectorul 4.

Maria Luminiţa Nincu Pătraşcu Brâncuşi a sesizat autorităţile pe 8 iulie a.c. că, în luna februarie 2010, a observat lipsa fotografiilor din casa în care a locuit mama sa.

Aşa au ajuns judiciariştii de la Secţia 14 Poliţiei să dea de urma sprincipalului suspect al furtului, un bărbat de 33 de ani. Acesta a sustras fotografiile respective în iarna lui 2009.

Fotografii Brâncuşi
Fotografii Brâncuşi


    Fotografii Brâncuşi
Fotografii Brâncuşi

Până la începutul lunii iulie 2013, fotografiile au fost ţinute la domiciliul hoţului. Atunci, având nevoie de bani, bărbatul le-a vândut pentru suma de 2.300 de euro. Intermediarul tranzacţiei a fost proprietarul unui atelier de arte plastice.

Ulterior, fotografiile au fost revândute unor persoane care se ocupă de tranzacţii legate de opere de artă, poliţiştii stabilind că ultima persoană le-a cumpărat cu 6.300 de euro.

Anchetatorii urmează să stabiliească valoarea exactă a operelelor de artă.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net