Fotografiată sexy printre ruinele sinagogii din Constanţa. Imaginile au stârnit revolta comunităţii evreieşti

4-1-3col.jpg

Modelul a pozat în haine sumare printre ruine şi bălării
Citeste tot despre: 

O sesiune foto sexy a stârnit revolta comunităţii evreieşti, deoarece fotograful şi modelul au ales ca fundal sinagoga din Constanţa. Lăcaşul de cult mozaic se află în paragină, iar accesul este interzis, informează adevarul.ro.

Sesiunea foto a presupus alegerea unui loc aparte, puţin accesibil, iar fotograful şi modelul s-au gândit la ruinele sinagogii din Constanţa, aflate în zona peninsulară, pe strada C.A. Rosetti. Cu voia unor muncitori care se ocupă de reabilitarea unei clădiri vecine, care îşi ţin materialele de construcţie în curtea sinagogii printr-un contract încheiat cu Comunitatea evreiască din Constanţa, cei doi au pătruns în interiorul lăcaşului de cult, care nu mai are acoperiş şi este năpădit de vegetaţie. 

4-3-15col-poza-sinagoga.jpg

Pe spate, tânara are tatuate aripi de înger

Mândri de ce a ieşit, fotograful CvRshoots a postat pe Facebook rezultatul şedinţei foto, în care tânăra poartă ţinute sumare şi sexy. La primele semne ale scandalului, el le-a retras de pe reţea. După apariţia fotografiilor în presa locală, publicaţii israeliene precum Jerusalem Post, Times of Israel sau Jewish Telegraphic Agency au criticat atât şedinţa foto controversată, dar mai ales gradul avansat de degradare în care se află lăcaşul de cult evreiesc din Constanţa.

Pozele au apărut şi în publicaţii străine

„Scandalos! Sinagoga din Constanţa, un monument arhitectural deosebit lăsat în paragină de autorităţi, de comunitatea evreiască locală, acum este transformată în decor pentru fotografii de genul acestora... În orice altă ţară din Europa, o astfel de clădire ar fi fost de mult restaurată... De ce în România, nu?“, a reacţionat Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului din România.

4-4-15col-fotograf.jpg

Fotograful CvRshoots a retras de pe internet toate fotografiile

Silviu Vexler, deputatul minorităţii evreieşti în Parlamentul României, a afirmat că Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România şi Comunitatea Evreilor Constanţa „lucrează pentru a obţine şi realiza“ toată documentaţia necesară pentru reabilitarea Sinagogii (de la obţinerea planurilor originale ale Sinagogii, continuând cu avizele şi autorizaţiile necesare, până la elementele de arhitectură şi proiectul tehnic). 

În urmă cu câţiva ani, alte scene sexi au fost filmate într-un lăcaş de cult din Constanţa, scrie adevarul.ro. O yoghină a imitat celebrul videoclip al Madonnei „Like a Prayer“, în Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil (Capela Militară), profitând că femeia de la lumânări, care îngrijeşte de biserică, nu era prin preajmă. 

Loading...