FOTO-Scene de groază! O fetiță și-a fisurat coloana la locul de joacă. Ce spune Primăria

fetita.png

Părinții si copiii s-au strâns în jurul fetiței

Cumplit! O zi petrecută în parc cu copiii s-a transformat într-o tragedie pentru o fetiță din București. Aceasta a căzut, după ce s-a rupt sfoara pe care s-a cățărat.

Imagini dramatice în Parcul Tei din sectorul 2 al Capitalei. O fetiță de 12 ani stă inertă pe caldarăm. Sfoara de la locul de joacă pe care s-a cățărat a cedat, probabil din cauza ploii și auzurii, și a căzut de la câțiva metri.

Noroc că nu era asfalt, ci o suprafață moale. Dar chiar și asa, Mădălina are coloana fisurată, după cum a mărturisit o mămică aflată în zona respectivă.

”Cine răspunde de ce s-a întâmplat?”

”Medicii SMURD au intervenit pentru a prelua copilul și a-l transporta la spital pentru îngrijiri medicale, dar în urmă rămâne întrebarea dacă autoritățile de la sectorul 2, care au în subordine parcul au făcut tot ce trebuie pentru ca aceste locuri de joacă să fie sigure. Acestea sunt "reparațiile" și întreținerile pe care le-ați făcut, domnilor de la ADP Sector 2? Cine răspunde de ce s-a întâmplat?! Cine are în subordine ADP-ul? Copiii noștri sunt puși în pericol! Nu se poate așa ceva!”, a scris revoltată pe Facebook, Alice Șchiopan.

fetita, parca tei, loc de joaca, coloana fisurataZoom
Medicii au luat-o pe targă de la locul accidentului
Aceasta revenit cu o postare în care a scris că nu a venit nimeni să repare leagănele sau să închidă locul de joacă periculos. Polițișii au venit și ei la fața locului ca să facă măsurători și să vadă cum de s-a produs o asemenea nenorocire.

Copila a fost dusă la Spitalul Marie Curie din Capitală. ”Are contuzie toraco lombară, iar starea ei este bună. Ieri i-au fost făcute radiografii și tomografie, astăzi i le-am repetat și s-a constatat că nu prezintă leziuni. Va mai fi ținută pentru supraveghere”, ne-a declarat medicul Denis Stănescu, purtător de cuvânt al Spitalului Marie Curie, din Capitală.

fetita, parca tei, loc de joaca, coloana fisurataZoom
Locul de joacă nu a fost închis de autorități

Răspunsul autorităților

  • Complexul de joacă din Parcul Tei la care s-a petrecut incidentul a fost produs în anul 2007 în Germania, de către o firmă specializată, importat și instalat de către o societate comercială din Oradea;

•        Săptămânal, angajații autorizați ai Administrației Domeniului Public Sector 2 efectuează reviziile tuturor ansamblurilor de joacă din parc pentru a stabili dacă acestea prezintă siguranță în exploatare;

•        În cazul în care se constată probleme în funcționarea ansamblurilor de joacă care pun în pericol siguranța copiilor se interzice, de urgență, utilizarea acestora până la remedierea defecțiunilor;

•        Primăria Sectorului 2 a demarat o anchetă internă pentru stabilirea cauzelor producerii acestui incident;

•        Administrația publică locală a sectorului 2 regretă incidentul și speră la  însănătoșirea cât mai grabnică a fetiței;

•         De asemenea, colaborează cu toate instituțiile abilitate să cerceteze cauzele producerii acestuia;

•        Ansamblul de joacă la care s-a petrecut incidentul are trecute, la vedere, toate informațiile privind categoriile de vârstă (4 – 12 ani) pentru care a fost construit, datele de identificare ale firmei producătoare și a reprezentantului legal din România.

Procurorii au demarat o anchetă în acest caz, la fel cei de la Protecția Consumatorului, dar și din cadrul Primăriei Sectorului 2.

fetita, parca tei, loc de joaca, coloana fisurataZoom
Așa arată cordelina care s-a rupt (foto: Primăria Sectorului 2)

fetita, parca tei, loc de joaca, coloana fisurataZoom
Accesul la locul de joacă a fost restricționat
loading...
Loading...