FOTO Regele Mihai I, sărbătorit de peste 1.000 de persoane la Palatul Elisabeta

Ultima actualizare:
Regele şi-a salutat oaspeţii de la balcon
Regele şi-a salutat oaspeţii de la balcon

Aproximativ 1.200 de persoane l-au sărbătorit miercuri, la Palatul Elisabeta din Bucureşti, pe Regele Mihai I, cu ocazia zilei sale de naştere şi a zilei onomastice, participanţii la acest eveniment fiind salutaţi de Familia Regală a României în jurul orei 12.00.

Majestatea Sa a împlinit, pe 25 octombrie, 93 de ani. Regele Mihai I i-a invitat pe toți românii din țară și din Republica Moldova la evenimentul "Porți Deschise" de la Palat.

Pentru că nici ziua Sfinţilor Mihail şi Gavril nu a fost marcată la timp în familia regelui, tot astăzi se dă şi petrecerea în cinstea zilei numelui.

Participanţii la eveniment au fost întâmpinaţi la poarta reşedinţei Familiei Regale de Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" şi de patru călăreţi ai Jandarmeriei Române.

Printre personalităţile şi vedetele care au participat la evenimentul de la Palatul Elisabeta s-au numărat actriţa Carmen Tănase, realizatoarea TV Marinela Rotaru şi istoricul Andrei Muraru.

La ora 13.00, Regele a luat prânzul cu preşedintele ales, Klaus Iohannis. 


    Klaus Iohannis a venit la Palatul Elisabeta pentru un prânz privat cu Regele MihaiCaptură Digi 24
Klaus Iohannis a venit la Palatul Elisabeta pentru un prânz privat cu Regele MihaiCaptură Digi 24

Regele Mihai a ieşit în balconul Palatului Elisabeta, alături de principesa moştenitoare Margareta şi de principele Radu, de unde a salutat mulţimea în timp ce fanfara "Muzica Reprezentativă a Armatei" a interpretat Imnul Regal.

Oamenii au strigat "Regele Mihai", "Regele şi patria", "Trăiască Regele" şi "Monarhia salvează România", fluturând steguleţe tricolore în cinstea Familiei Regale.

Fanfara "Muzica reprezentativă a Armatei", alături de oamenii prezenţi, i-a cântat Regelui "Mulţi ani trăiască!" şi "La Mulţi ani".

Manifestarea a avut şi un moment surpriză, 200 de porumbei fiind eliberaţi de la un alt balcon al Palatului Elisabeta, în timp ce R¤egele Mihai saluta mulţimea.

Klaus Iohannis a venit la Palatul Elisabeta pentru un prânz privat cu Regele Mihai
Klaus Iohannis a venit la Palatul Elisabeta pentru un prânz privat cu Regele Mihai

Evenimentul de la Palatul Elisabeta s-a încheiat în jurul orei 12.20, când mulţimea zâmbitoare şi entuziastă a părăsit grădina reşedinţei din Bucureşti a Familiei Regale.

Cea de-a 93-a aniversare a Regelui Mihai I, din 25 octombrie, a fost marcată printr-o serie de evenimente, între care o ceremonie de decorări, o recepţie la Castelul Peleş şi un concert de gală la Ateneul Român. Aceste evenimente s-au desfăşurat în prezenţa principesei Margareta, a principelui Radu şi a principelui Nicolae, însă în absenţa Regelui Mihai I.

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net