FOTO Răniții, ținuți o oră pe asfalt să vină Salvarea. Explicaţia halucinantă a şefului Ambulanţei

Ultima actualizare:

    Când au vrut să  descarcereze  victimele,  pompierilor li s-a  stricat generatorulFOTOGRAFII: Impact în Gorj
Când au vrut să descarcereze victimele, pompierilor li s-a stricat generatorulFOTOGRAFII: Impact în Gorj

Bătaie de joc faţă de victimele unui accident din Gorj.

Haos total la serviciile de salvare din Gorj! Au trimis o singură ambulanţă pentru şapte persoane rănite într-un accident. Mai mult, pompierilor li s-a stricat generatorul când se pregăteau să scoată victimele rămase încarcerate în maşină.

Imagini halucinante, marţi seară, între localităţile Albeni şi Câmpu Mare, din Gorj. Cinci persoane zăceau, rănite, pe asfalt, iar alte două erau încarcerate după ce două autoturisme s-au ciocnit. Martorii au sunat la 112 şi au anunţat şapte victime, însă au rămas şocaţi când au văzut că a fost trimis un singur echipaj de ambulanţieri.

Pompierii le-au  ţinut perfuziile  victimelor, în  loc de stativ
Pompierii le-au ţinut perfuziile victimelor, în loc de stativ

Medicii au fost depăşiţi de situaţie şi nu ştiau cui să îi acorde mai repede ajutor. Au fost nevoiţi să improvizeze un salon de urgenţă, în plină stradă, ca să ţină victimele în viaţă.

Pompierii şi martorii le-au sărit în ajutor şi s-au transformat în stativ pentru perfuzii. Ghinion şi pentru cele două persoane care au fost prinse între fiarele maşinilor.

Generatorul utilajului de tăiere a fiarelor contorsionate s-a stricat, iar pompierii au fost nevoiţi să intervină cu alte accesorii, ceea ce a îngreunat şi mai mult operaţiunea de salvare.

Ulterior, trei ambulanţe au sosit şi au mai preluat din victime, însă alte trei au rămas întinse pe carosabil, unde au agonizat alte 40 de minute, până când le-a venit rândul să fie transportate la spital. Un bărbat aflat în comă a fost dus cu un elicopter la Craiova, iar ceilalţi au fost transportaţi la spitalul din Târgu Cărbuneşti. Cele mai puţine leziuni le-a avut şoferul vinovat de producerea accidentului. El nu a acordat prioritate şi s-a izbit în plin de o maşină. Lipsa de coordonare a continuat. După ce toate victimele au fost luate de la faţa locului, alte trei ambulanţe au sosit. Degeaba!

«Am trimis și noi ce aveam!»

Marinică Niculescu
Marinică Niculescu

După tot acest haos, explicația șefului Ambulanței Gorj a fost halucinantă: „Am înţeles că acele victime care au aşteptat nu erau în stare gravă. A fost o distorsiune în sistem. Nu ni s-a spus numărul corect al răniților, dar și dacă ni s-ar fi spus că sunt șapte persoane, tot nu am fi avut de unde să deplasăm mai multe ambulanțe. Am trimis și noi ce aveam. Ce să facem?”,  a spus Marinică Niculescu. Potrivit ”Pandurul”, el se afla ieri în prima zi de lucru la conducerea Stației Județene de Ambulanță Gorj, după ce fostul șef a cerut destituirea pe motive medicale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net